Val de incendii în plină iarnă

Detașamentul de pompieri Vaslui a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă, o ambulanță SMURD tip B2 și echipaje specializate, pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o locuință din localitatea Valea lui Darie, comuna Roșiești. La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta într-o cameră a locuinței și la nivelul acoperișului. Proprietarii locuinței se autoevacuaseră. Un bărbat în vârstă de 82 ani a suferit un atac de panică și a primit îngrijiri medicale în ambulanța SMURD. Ulterior, bărbatul a refuzat transportul la spital.
După aproximativ o oră incendiul a fost lichidat.
Au ars aproximativ 40 metri pătrați acoperiș, o fereastră, o ușă și bunurile dintr-o cameră.
Pompierii militari au reușit salvarea celorlalte camere ale casei.
Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un coș de fum izolat necorespunzător față de materialele combustibile din apropiere.

Detașamentul de pompieri Vaslui a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și un echipaj specializat, pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o locuință din localitatea Gura Albești, comuna Albești. Nu au fost victime.
Au ars aproximativ 15 metri acoperiș din tablă pe astereală din lemn.
Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost supraalimentarea unei sobe (sobă cu acumulare de căldură) cu material lemnos.

Detașamentul de pompieri Vaslui a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și un echipaj specializat pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o locuință din localitatea Mărășeni, comuna Ștefan cel Mare. Până la sosirea echipajului de intervenție, propietarul locuinței s-a autoevacuat.
La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta cu violență într-o bucătărie de vară și exista riscul de propagare la o locuință aflată în vecinătate. Incendiul a fost lichidat în limitele găsite, pompierii salvând locuința construită în apropiere.
Nu au fost victime.
Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un coș e fum defect și izolat necorespunzător.