Un agent de poliție, supranumit ,,Eroul de la Pochidia”

EROUL ZILEI – Agentul principal de poliție Parfene Ștefan din cadrul I.P.J. Vaslui.

La data de 30 aprilie 2017, în jurul orei 21.00, în timp ce se afla în timpul liber, pe raza comunei Pochidia, șeful postului de poliție din comună, agent principal de poliție Parfene Ştefan, a fost sunat de un adolescent de 15 ani din Satul Nou, comuna Pochidia, care i-a spus că tatăl său, în vârstă de 42 de ani, intenționează să se spânzure în grajdul unde se adăpostesc vitele, în apropierea locuinței lor.

Polițistul s-a deplasat de urgență cu mașina personală la locul menționat, unde a constatat că poarta de acces era încuiată. A procedat la forțarea acesteia pentru a putea pătrunde în curte.

Ajuns în grajd a observat un bărbat urcat pe ieslea animalelor, având în jurul gâtului un laţ ce se folosește la atelajele hipo, acesta fiind legat în partea de sus de o grindă a grajdului , iar pe adolescent încercând să îl țină pe tatăl său de picioare, pentru a nu cădea de pe iesle.

Polițistul a intervenit prompt, a reușit să scoată laţul de pe gâtul bărbatului, coborandu-l la sol. Deoarece bărbatul a devenit violent, a procedat la imobilizarea acestuia.

S-a solicitat intervenția unui echipaj de la serviciul de ambulanță județean Vaslui prin 112, dar i s-a comunicat că nu sunt echipaje disponibile, fapt pentru care a solicitat ajutorul echipajelor de poliție ce asigurau permanența pe raza comunei.

Echipajul de poliție a sosit la fața locului și s-a cerut permisiunea ca bărbatul să fie transportat cu autospeciala MAI la spitalul din Bârlad, fapt care s-a si întâmplat.

,,Eroul de la Pochidia” agentul principal de politie Parfene Ștefan este absolvent al Școlii de Poliție Vasile Lascăr Câmpina, promoția 2012, și își desfășoară activitatea în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, la Postul de Poliție Pochidia, din luna decembrie 2012.

În luna martie 2017 a promovat examenul în funcția de șef de post de poliție al comunei Pochidia, judetul Vaslui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.