Tupeu fără margini: a vrut să treacă granița cu o asigurare falsă

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa efectuează cercetări în cazul unui bărbat cu cetățenie română și R. Moldova  care a prezentat la controlul de frontieră o asigurare tip RCA falsă pentru autoturismul pe care îl conducea.

În data de 19 martie, în jurul orei 09.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru a intra în ţară, Gheorghe S., cu cetățenie română și R. Moldova, în vârstă de 23 ani, conducând un autoturism marca Peugeot, înmatriculat în Bulgaria.

La controlul de frontieră, existând suspiciuni cu privire la autenticitatea asigurării tip RCA prezentată la control pentru autoturismul în cauză, lucrătorii noştri au procedat la efectuarea de verificări suplimentare, în urma cărora au constatat că documentul nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unui document autentic, acesta fiind fals. Totodată, în urma verificărilor efectuate s-a concluzionat că autoturismul în cauză nu figurează în bazele de date din România ca fiind asigurat la data de 19.03.2019. Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de uz de fals.