Doi puști de 16 și 17 ani, acuzați de șantaj după ce i-au cerut bani unei fete ca să nu-i publice o fotografie indecentă

Doi adolescenţi de 16 şi 17 ani, din comuna Iana, au fost plasaţi sub control judiciar, fiind cercetaţi de poliţişti pentru comiterea infracţiunii şantaj după ce i-au cerut bani unei fete pentru a nu distribui în mediul online o fotografie în care aceasta ar fi apărut într-o ipostază indecentă.

Un alt minor în vârstă de 15 ani este cercetat în stare de libertate.

„Poliţiştii au stabilit faptul că tinerii i-ar fi cerut persoanei vătămată, o tânără de 17 ani, din judeţul Vaslui, o sumă de bani pentru a nu distribui, prin intermediul reţelei internet, o fotografie în care aceasta ar fi apărut într-o ipostază indecentă. În data de 25 februarie 2022, la ora 10,00, doi tineri, în vârstă de 15, respectiv 17 ani, au fost prinşi în flagrant delict, de către de poliţiştii bârlădeni. Ulterior, la aproximativ zece minute, a fost depistat şi identificat un alt tânăr de 16 ani, implicat în activitatea infracţională, care ar fi încercat să îşi asigure scăparea, prin fugă. Poliţiştii i-au reţinut pe cei doi tineri, în vârstă de 16 și 17 ani, pentru o perioadă de 24 de ore. Ulterior, cei doi au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, care a dispus măsura preventivă a controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile”, precizează un comunicat de presă transmis, duminică, de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vaslui.

Poliţiştii continuă cercetările, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, în vederea probării întregii activităţi infracţionale.