Festivalul Național de Muzică Populară ”Cântec drag din plai străbun” a ajuns la a XVI-a ediție

Casa de Cultură ” Constantin Tănase” Vaslui, cu sprijinul Primăriei Vaslui și al Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) Vaslui, organizează în perioada 19 – 20 aprilie 2019, a XVI-a ediție a Festivalului Național de Muzică Populară ”Cântec drag din plai străbun”.

În festival s-au înscris peste o sută concurenți, atât din comunele din județul Vaslui, cât și din alte județe ale țării (Piatra Neamț, Suceava, Iași, Bacău, Târgu Mureș, Buzu, dar și din Republica Moldova și UcrainaAceștia vor evolua, pe categorii de vârstă,  în cadrul a cinci secțiuni: soliști vocali, soliști instrumentiști, grupuri vocale, ansambluri folclorice și formații de dansuri populare.

Soliștii vocali și instrumentiști, vor interpreta o melodie de muzică populară românească,  reprezentativa pentru zona folclorica respectiva. Categoriile soliști vocali 14 – 17 ani și peste 18 ani, vor interpreta și un fragment dintr-o doina sau o baladă.

”Festivalul Național “Cântec drag din plai străbun” își propune să ofere un cadru de afirmare iubitorilor muzicii populare românești.

Acesta se adresează soliștilor vocali și instrumentiști, grupurilor vocal-instrumentale și  coregrafice, care se apropie cu dragoste și respect de cântecele și dansurile tradiționale românești din fiecare zona folclorică. Evenimentul va avea loc în Sala Mare a Casei de Cultură, vineri și sâmbâtă ,  începând cu ora 10.00 .

Ne dorim ca numărul concurenților să fie dublat de calitatea interpretărilor, astfel încât scopul nostru, de a promova tinerele valori, să fie îndeplinit.

Intrarea în Sala de spectacol este liberă și îi invităm pe toți vasluienii să asiste la două zile de spectacol, în care le garantăm nu numai că vor vedea copii și tineri foarte talentați, dar vor asista și la un regal al muzicii populare românești autentice”, ne-a spus Ionel Bordeianu, directorul Casei de Cultură ”Constantin Tănase” Vaslui.

Acompaniamentul interpreților va fi asigurat de orchestra profesionistă de muzică populară “Rapsodia Vasluiului” a Primăriei municipiului Vaslui, dirijata de maestrul Cristian Năstase.

Informații suplimentare se pot obține la Casa de Cultura Vaslui, telefon 0235.311.851, (persoana de contact d-na Viorica Sandu), e-mail: cantecdragdinplaistrabun@yahoo.com sau de la compozitorul Dumitru Jijie – Directorul artistic al Festivalului, la telefon: 0744.704.568.