Tudorel Toader, întrevedere cu reprezentanții conducerii Penitenciarului Vaslui

În data de 11 decembrie 2017, Tudorel TOADER, ministrul justiției, a avut o întrevedere cu reprezentanții conducerii Penitenciarului Vaslui, precum și cu liderii de sindicat din penitenciarele Vaslui, Iași și Bacău.

În cadrul întrevederii au fost abordate aspecte referitoare la plata orelor suplimentare restante pentru personalul administrației penitenciare, în acest moment fiind în curs de elaborare la nivelul Ministerului Justiției, în regim de urgență, un proiect de act normativ privind plata orelor suplimentare restante. De asemenea, este avută în vedere suplimentarea numărului de posturi pentru sistemul administrației penitenciare cu 1000 de locuri, proiectul de Hotărâre a Guvernului, care a fost deja supus dezbaterii publice, fiind în proces de avizare la Ministerul Finanțelor Publice și urmând să intre în ședința Guvernului cât mai repede posibil.

Cu același prilej au fost abordate aspecte privitoare la Legea nr. 293/2004 privind statutul funcționarilor publici cu statut special din Administrația Națională a Penitenciarelor. Sub acest aspect, după mai multe întâlniri și discuții cu reprezentanții Administrației Naționale a Penitenciarelor și ai sindicatelor din sistemul penitenciar, Ministerul Justiției a elaborat un proiect de lege de modificare și completare a actului normativ menționat.

Un alt subiect dezvoltat în cadrul întâlnirii l-a reprezentat proiectul de lege privind finanțarea activității Administrației Naționale a Penitenciarelor și a unităților subordonate, care vizează creșterea gradului de autofinanțare a acestora, proiectul de lege aflându-se în procedură de avizare interministerială.

Întâlnirea a reprezentat o parte componentă a dialogului constant pe care ministrul justiției îl poartă cu reprezentanții sistemului penitenciar în vederea soluționării eficiente a problemelor existente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.