Hoți din locuințe, reținuți de polițiști

Trei bărbați din comuna Moțca, județul Iași care au sustras bani din locuințele a două persoane din comuan Arsura au fost reținuți de polițiști.

 Polițiști din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Huși au probat activitatea infracțională a trei bărbați în vârstă de 26, 29 și respectiv 36 de ani, din comuna Moțca, județul Iași,  bănuiți de comiterea a două infracțiuni de furt din locuință.

În fapt, în luna septembrie 2016, cei trei bărbați s-au deplasat în comuna Arsura și au abordat diverse persoane sub pretextul de a cumpăra televizoare model vechi. Două persoane din satul Mihail Kogălniceanu, comuna Arsura au dat curs solicitării și au permis astfel bărbaților să intre în locuințele lor.

Bărbații s-au înțeles la preț cu persoanele interesate și pentru a achita produsele dorite le-au oferit bancnote de 500 de lei, pentru a primi rest și a observa astfel locul unde proprietarii țineau banii. Ulterior, proprietarilor le-a fost distrasă atenția și li s-a sustras banii din imobil. După plecarea bărbaților, proprietarii au constatat lipsa banilor și au sesizat poliția.

Prejudiciul cauzat prin comiterea faptelor este de aproximativ 9000 de lei.

În ziua de 12 decembrie a.c., polițiști din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Huși, Poliției municipiului Vaslui cu sprijinul polițiștilor din structurile de acțiuni speciale au efectuat trei percheziții domiciliare pe raza comunei Moțca. Trei bărbați au fost conduși la sediul poliției, iar după audieri au fost reținuți pentru o perioadă de 24 de ore.

Astăzi, bărbații au fost prezentați la Parchetul de pe lângă Judecătoria Huși cu propunerea de dispunere a unor măsuri preventive. Față de bărbatul de 26 de ani, Parchetul a dispus măsura preventivă a controlului judiciar.

Ceilalți doi bărbați au fost prezentați în fața instanței de judecată cu propunerea de arestare preventivă.

În timpul ședinței de judecată, a intervenit împăcarea părțilior ca urmare a recuperării în totalitate a prejudiciului cauzat prin savârșirea faptelor.

Pentru a preveni astfel de fapte, poliția recomandă insistent:

Nu primiţi în curte cetăţeni străini de comunitate, care oferă diverse bunuri spre vânzare, se angajează să facă lucrări ori reparaţii ori să cumpere diverite bunuri! Aceştia vă pot înşela sau vor doar să vadă ce bunuri pot fura din gospodăria dumneavoastră!

– Dacă din diferite motive aţi primit în casă persoane necunoscute, nu le daţi nicio posibilitate să afle unde păstraţi banii sau alte valori şi nu le lăsaţi fără supraveghere niciun moment !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.