Trei bărbaţi din Deleni, surprinşi la braconaj

Trei bărbaţi din localitatea Deleni au fost surprinşi la braconaj de polițiștii specializați în arme, muniții și substanțe periculoase, în cadrul unei acţiuni tematice de control pentru prevenirea și combaterea vânătorii ilegale. În urma acțiunii, au fost ridicate, în vederea confiscării, o armă de foc, muniția aferentă și a fost indisponibilizat un autoturism.

      În ziua de 5 aprilie, polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Vaslui au desfășurat o acțiune pe raza comunelor Deleni și Lipovăț  pentru prevenirea și combaterea vânătorii ilegale și infracțiunilor la regimul armelor și munițiilor.

          Pe fondul cinegetic Căpușneni, polițiștii au oprit un autovehicul în care se aflau  trei bărbați, de 33 ani, 43 și respectiv 53 ani, toți domiciliați în comuna Deleni. În autoturism au fost găsite o armă de foc lungă, prezentând elemente asemănătoare celor confecționate artizanal, aparținând bărbatului în vârstă de 43 ani, două lanterne și o secure. Acesta a încercat să se sustragă controlului, dar a fost imobilizat de polițiști. Asupra sa au fost găsite 8 cartușe de vânătoare calibrul 12 mm.

Cei trei bărbați nu sunt deținători legali de arme și muniții.

Arma letală, muniția și celelalte bunuri au fost ridicate de polițiști în vederea continuării cercetărilor în dosarul penal întocmit pentru săvârșirea infracțiunilor de nerespectare a regimului armelor și munițiilor și braconaj cinegetic. De asemenea, autoturismul cu care cei trei s-au deplasat pe fondul cinegetic a fost indisponibilizat.

La acțiune au participat și luptători de la acțiuni speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.