Tineri scăpați de sub control, la Bârlad

 Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Bârlad au reținut cinci persoane cu vârste între 16 și 23 de ani, care au săvârșit infracțiuni cu violență pe raza municipiul Bârlad.

 Polițiștii Biroului de Investigații Criminale Bârlad au probat activitatea infracțională a șase tineri – D. Marian, de 23 de ani, F. Vlăduţ, de 20 de ani, B. Leonard, de 33 de ani, A. Sergiu de 22 de ani, din municipiul Bârlad, V. Ionuț, de 19 ani, din comuna Ciocani și M. Marian, de 17 ani, din comuna Epureni, bănuiți de comiterea infracțiunilor de tulburarea ordinii şi liniștii publice, loviri sau alte violenţe şi ameninţare.

Din cercetările efectuate s-a stabilit faptul că în ziua de 14 octombrie , în timp ce se aflau în autogara municipiului Bârlad, între F. Vlăduț și M. Marian a avut loc un conflict spontan, M. Marian adresându-i amenințări celuilalt tânăr. În zilele următoare, cei doi tineri au continuat să-și adreseze amenințări pe rețelele de socializare.

În ziua de 19 octombrie, în timp ce M. Marian se afla împreună cu un alt tânăr pe raza municipiului Bârlad, s-a întâlnit cu F. Vlăduț care era însoțit de V. Ionuț, D. Marian, B. Leonard, și A. Sergiu. Între tineri a izbucnit un alt conflict și s-au lovit reciproc.

Ieri, polițiști din structurile de investigații criminale și de ordine publică au efectuat șase percheziții la domiciliile persoanelor implicate în aceste fapte, trei dintre tineri, M. Marian, F. Vlăduț și D. Marian fiind reținuți pentru o perioadă de 24 de ore.  Aceștia vor fi prezentați la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad cu propunerea de luare a unei măsuri preventive, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tulburarea ordinii şi liniștii publice, loviri sau alte violenţe şi ameninţare. Ceilalți trei tineri sunt cercetați pentru comiterea infracțiunii de tulburare a ordinii și liniștii publice.

De asemenea, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Bârlad au în lucru un dosar penal în care efectuează cercetări față de trei minori cu vârste cuprinse între 13 și 16 ani, doi din municipiul Bârlad și unul din comuna Bogdăneşti,  bănuiți de comiterea de infracțiuni pe raza municipiului Bârlad.

În fapt, în seara de 22 octombrie a.c., un minor în vârstă de 16 de ani a abordat un tânăr de 17 ani, care se deplasa pe strada 1 Decembrie din municipiul Bârlad, solicitându-i bani. Fiind refuzat, minorul l-a controlat pe tânăr prin buzunare şi i-a sustras telefonul mobil. Victima a cerut să i se restituie telefonul, însă a fost amenințată cu acte de violenţă. La comiterea faptei au fost prezenți și ceilalți doi minori. A doua zi, victima a fost contactată de unul dintre minori care i-a transmis că îi va restitui telefonul doar dacă îi va da suma de 100 lei.

În după-amiaza de 23 octombrie, cei trei minori s-au întâlnit cu o tânără de 15 ani care se deplasa pe strada Republicii din municipiul Bârlad. Profitând de faptul că tânăra se afla într-o convorbire telefonică, minorul în vârstă de 13 ani i-a sustras acesteia telefonul mobil din mână și a fugit de la locul faptei. Ulterior, cei trei minori au valorificat telefonul mobil.

Polițiștii au probat activitatea infracțională a persoanelor implicate în comiterea acestor fapte și au emis ordonanțe de reținere pentru minorii în vârstă de 16 ani. Aceștia sunt cercetați pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată, șantaj, complicitate la furt şi instigare la şantaj. Prejudiciul a fost recuperat și restituit persoanelor vătămate.

Tinerii au fost prezentați la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad, respectiv Judecătoria Bârlad de luare a unei măsuri preventive. Instanța de judecată a dispus față de aceștia măsura preventivă a controlului judiciar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.