Țigări de contrabandă, descoperite la Epureni

Polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală pe numele unui bărbat, în vârstă de 54 ani, din comuna Epureni, la locuința căruia au fost descoperite tigarete provenite din contrabandă .

Astăzi, poliţiştii Secției de Poliție Rurală 5 Murgeni, împreună cu polițiști de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Fălciu au desfăşurat o acțiune pentru prevenirea faptelor antisociale şi pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice pe raza comunelor Epureni și Găgești.

În cadrul acţiunii a fost identificat D. Gheorghe, în vârstă de 54 ani, din comuna Epureni care deținea la domiciliul său 2.360 țigarete, cele mai multe cu timbru din Republica Moldova, pentru care nu deținea documente de proveniență.

Pe numele bărbatului a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, faptă prevăzută de art. 270 alin.3 din Legea 86/2006 privind Codul Vamal.

        În conformitate cu prevederile Codului Vamal, colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia sunt fapte asimilate infracţiunii de contrabandă, iar pedeapsa prevăzută de Legea 86/2006 este închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea unor drepturi.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.