Recomandări în vederea menţinerea stării de sănătate în perioada de iarnă

Având în vedere avertizările meteorologice privind temperaturile extrem de scăzute pentru perioada următoare, Direcţia de Sănătate Publică Vaslui atenţionează populaţia cu privire la posibilele riscuri pentru sănătate. În acest sens, facem o serie de recomandări pentru menţinerea stării de sănătate:

În cazul în care este necesară deplasarea în spații deschise este recomandată folosirea mijloacelor de protectie adecvate – căciuli, mănuși etc. Trebuie evitată  expunerea prelungită a mâinilor și picioarelor la temperaturi scăzute pentru a se feri de degerături.

Persoanele vârstnice, în special cele cu afecțiuni cardiace și respiratorii, să evite deplasările și frecventarea locurilor aglomerate care creează premisele decompensării în condiții de temperaturi scăzute.

Sunt indicate consumul de alimente bogate în proteine şi grăsimi nesaturate, fructe, legume şi evitarea băuturilor alcoolice.

În această perioadă trebuie să se acorde o atenție specială copiilor – aceștia nu trebuie lăsați să aștepte în interiorul autovehiculelor parcate sau să fie transportaţi pe distanțe lungi în vehicule fără posibilități de climatizare și neechipate corespunzător.

Locuinţele şi spaţiile închise de locuit trebuie să fie încălzite corespunzător şi trebuie evitată utilizarea instalațiilor improvizate, care pot duce la intoxicații cu monoxid de carbon.

În situaţia în care apar probleme de sănătate, recomandăm evitarea automedicaţiei şi prezentarea la medical de familie, în scopul examinării medicale şi instituirii precoce a tratamentului adecvat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.