“Bibliotecă de vacanţă” şi în Parcul Copou

În perioada 2 iulie – 4 septembrie 2016, în fiecare sâmbătă si duminică, între orele 10.00- 18.00, Biblioteca Judeţeană „Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui îi aşteaptă pe toţi cei care iubesc lectura şi natura, în Parcul Copou, la standul de carte organizat în cadrul acţiunii intitulată generic „Lectura în parc”.

Bibliotecarii şi voluntarii prezenţi îi aşteaptă pe iubitorii de carte cu o ofertă diversă, selecţionată pentru a satisface toate categoriile de vărstă: de la cărţi audio pentru copiii care nu au învăţat încă alfabetul şi până la volume de proză scurtă pentru adulţi.  Potrivit organizatorilor, scopul acestei activităţi este e de a promova lectura, dar şi de a promova colecţiile bibliotecii şi serviciile pe care aceasta le oferă. Cu sprijinul elevilor voluntari, proiectul s-a dovedit un succes încă din primul week-end.

„Este poate cea mai bună ocazie pentru a cultiva în randul celor mici dragostea pentru lectură, ori de a da prilejul celor mari de se delecta citind o carte în aer curat. Voluntarii noştri, elevi ai şcolilor din municipiul Vaslui, sunt disponibili pentru a le citi celor mici poveşti, ori pentru a-i indruma în a-şi alege cartea preferată. Este un proiect început  acum şapte ani si care, vară de vară, a atras sute de iubitori ai cărţilor, unii dintre ei venind special în Parcul Copou pentru a se relaxa citind”, a precizat Gelu Voicu Bichineţ, directorul Bibliotecii Judeţene „Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui.

Potrivit acestuia,  în timpul verii, Biblioteca Judeţeană nu numai că rămâne cu uşile larg deschise, dar le-a organizat elevilor care au mai mult timp liber la dispoziţie şi o serie de activităţi reunite sub genericul „Biblioteca de vacanţă”. Astfel copiii se pot înscrie la ateliere de limbi străine (franceză, engleză, spaniolă, şi italiană), de pictură, şah, teatru, origami şi quilling, string art, sau pot participa la acţiuni tematice, „Cinemateca la Bibliotecă”, „Călătorind prin Europa”, „Natura-prietena copiilor”. Lectori sunt voluntari, elevi şi profesori ai şcolilor din municipiu.

„Pe lângă toate acestea, o primă activitate, la care aşteptăm cât mai mulţi elevi, va avea loc joi, de la ora 15.00. Este o activitate extrem de interesantă, un curs de jurnalism şi comunicare, susţinut de redactorul Agerpres, Loredana Ciobanu. Vreau să precizez că toate activităţile din cadrul „Bibliotecii de vacanţă” se desfăşoară pe bază de voluntariat şi , totodată, să le mulţumesc celor care îşi rup din timpul lor liber pentru a fi alături de copii”, a mai spus Gelu Bichineţ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.