Tânăr de 19 ani, la volan, cu alcoolemie record! Deși a lovit o mașină și a fugit, judecătorii au fost blânzi

Un tânăr de doar 19 ani a fost prins la volan cu o alcoolemie record -1.91 mg/l alcool pur în aerul expirat. Mulți oameni ar fi fost în comă alcoolică, însă nu e și cazul și tânărului din Todirești. Deși abia vedea drumul, s-a urcat la volan, a condus haotic, a lovit o mașină staționată în care se afla o tânără, după care și-a continuat drumul! Un real pericol pe străzi, o doză de inconștientă pe care mulți nu și-o pot explica. Cu toate acestea, judecătorii vasluieni i-au dat cea mai ușoară măsură – control judiciar!

Polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Negrești, din cadrul Poliției Orașului Negrești, au reținut un bărbat, în vârstă de 19 de ani, din comuna Todirești, județul Vaslui, bănuit de comiterea unor infracțiuni la regimul siguranței circulației pe drumurile publice.

La data de 9 noiembrie 2023, ora 15.48, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Negrești, din cadrul Poliției Orașului Negrești, au fost sesizați prin apel S.N.U.A.U. 112, de către o femeie în vârstă de 28 de ani, din comuna Rafaila, județul Vaslui, cu privire la faptul că ar fi fost acroșată, în timp ce se afla în autoturismul său, staționat pe drumul DC 132 din satul Huc, comuna Todirești, de către un autoturism înmatriculat în județul Iași, conducătorul acestuia părăsind locul accidentului și continuându-și deplasarea către localitatea Plopasa, comuna Todirești.

Procedând la efectuarea de verificări, polițiștii au identificat conducătorul autoturismului, în persoana unui bărbat în vârstă de 19 ani, din comuna Todirești, județul Vaslui, constatând că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. 

Întrucât emana halenă alcoolică, tânărul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 1.91 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, a fost condus la Spitalul Județean de Urgență Vaslui, unde i-au fost recoltate probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei. 

La data de 10 noiembrie 2023, în baza probatoriului administrat, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Negrești l-au reținut pe bărbat, pe o perioadă de 24 ore. Acesta a fost prezentat la data de 11 noiembrie Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, care a luat măsura preventivă a controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Negrești, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, în vederea stabilirii și probării întregii activității infracționale a tânărului, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ”conducerea unui vehicul fără a deține permis de conducere” și ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.