Taifun – Dog argentinianul salvator de vieți

12342553_1053225391395928_2800195452348894527_n“Taifun a salvat vieți azi-noapte. Sunt mort de somn, am dormit 3 ore azi-dimineață, dar încerc să scriu câteva rânduri aici să vă spun cât sunt de mândru de Taifun al meu.
Azi-noapte un dement a incendiat casa scării blocului în care locuiesc, exact în față ușii mele cu un cocktail molotov (nu eram eu ținta ci un vecin care locuiește ușă în ușă cu mine).

Eu nu eram acasă, ieșisem în oraș cu prietenii. Primesc telefon de la poliție să vin repede acasă că a avut loc un incendiu. înainte să apuc să întreb, aud: “câinele este ok”, după care “dar veniți să îl luați că nu ne lasă să intrăm în apartament”.
Sar într-un taxi, tot felul de imagini îmi trec prin cap. în față blocului o droaie de mașini cu girofaruri, și vreo 30 de oameni evacuați, vecinii mei.
Dau să mă apropii și când vor să mă oprească le spun că eu sunt cel cu câinele. Sunt condus imediat sus.
A trebuit să deschid ușa metalică spartă de la intrare cu un șut-la cât de deformată era de la foc se blocase când o trăseseră pompierii după ei, bătând în retragere în fața lui Taifun.
Taifun stătea pe păturica lui pe canapea, foarte calm, ca și cum nimic nu se întâmplase. A venit la mine dând din coadă, deși se vedea că era puțin stresat.

Vecinii mi-au povestit că pe la miezul nopții l-au auzit lătrând pe Taifun de mamă focului.
Unii nu i-au dat atenție, neștiind că Dogii nu lătra decât la pericol și nu ca să se afle în treabă.
Alții, mai curioși, au ieșit să vadă ce se întâmplă. Atunci au simțit fumul și au văzut flăcările.
Nu se știe cine a sunat primul la 112, dar când au venit pompierii și au spart ușa apartamentului Taifun încă lătra.
Au intrat căutându-mă pe mine-nu știau că nu sunt acasă și nu reușiseră încă să dea de mine la telefon. Nu i-a lăsat Taifun să facă mai mult de doi pași înăuntru. Mi-au spus că nu a sărit la ei, doar i-a mârâit și s-a pus în față lor. Le-a fost frică să mai înainteze.

Dacă nu dădea alarma Taifun când a făcut-o, cine știe cât mai dura până remarca cineva ce se întâmplă. Dată fiind ora târzie, mulți dintre vecini dormeau. El i-a trezit pe toți, inclusiv pe vecinul meu care a fost ținta, care dormea buștean.” , povestește Ovidiu Savescu din Timișoara pe pagina sa de facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.