Surpriză de la CJCPCT Vaslui: jucării pentru copiii Grădiniței Solești

Vineri, 6 octombrie, cei aproape 40 de copii de la Grădinița cu program normal Solești au avut parte de o surpriză neașteptată: au primit vizita reprezentanților Centrului  Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) Vaslui, care le-au oferit câțiva saci cu jucării. Păpușile, mașinuțele  și  joculețele de tot felul au adus bucurie în sufletele copiilor. Cu chiote de uimire și de încântare aceștia au descoperit, rând pe rând, ”minunile” ascunse în pachetele oferite, baieții transformându-se în piloți de curse, pompieri, polițiști sau conducători de TIR, în timp ce fetele și-au ales câte o păpușă preferată.

”Acești copii sunt la vârsta la care descoperă lumea prin joc. Cu cât gama jucăriilor este mai bogată, mai diversă, cu atât jocurile devin mai complexe, oferind posibilitatea ca cei mici să cunoască și să învețe cât mai mult, să își dezvolte imaginația. Mulțumim CJCPCT Vaslui, domnului director Lucian Onciu și tuturor copiilor care au donat aceste jucării. Donație este este cu atât  mai importantă cu cât avem  printre cei mici copiii care provin din familii cu situație materială precară, cărora părinții nu le pot oferi astfel de daruri nici măcar de Sărbători ”, ne-a spus una din educatoarele Grădiniței Solești.

”Donația face parte din proiectul CJCPCT Vaslui, intitulat Târgul de Jucării, în cadrul căruia a fost creat și un stand special,  „Donație copiilor din satele vasluiene”. Și anul acesta jucăriile donate au fost foarte multe, am donat o parte din ele înainte de sfârșitul anului școlar trecut, urmând ca în această lună să le distribuim și pe cele care au rămas. Am început cu Grădinița Solești, unde am stabilit și încheierea unui parteneriat în acest an, și vom continua cu donații către unități preșcolare din Hoceni și Dumești.  Vreau să subliniez că noi suntem doar intermediari în acest demers,  donațiile fiind posibile doar disponibilității de a oferi, arătată de copiii și părinții care au participat la Tărgul de Jucării. Lor li se datorează zămbetele de astăzi ale copiilor de la Solești”, ne-a precizat Lucian Onciu, directorul CJCPCT Vaslui.

One thought on “Surpriză de la CJCPCT Vaslui: jucării pentru copiii Grădiniței Solești

 • 8 octombrie 2017 la 23:31
  Permalink

  Copiii sunt bucuria vietii !
  Si ce frumosi sunt !
  Felicitari pentru Ziarul de Vaslui !

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.