Suporterii dinamoviști sunt invitați să se mobilizeze în vederea preluării Clubului

Pe pagina de facebook “Asociația Dinamoviști Pentru Dinamo România – Oficial” suporterii dinamoviști  din țară și străinătate se mobilizează în vederea preluării a 51% din acțiunile clubului Dinamo, în încercarea de a-l salva și a-l readuce în prim-planul fotbalului românesc și european.
 
Totul a început din convigerea câtorva dinamoviști entuziaști, vechi suporteri, care cred cu tărie că ideea de socios este soluția care poate revitaliza FC Dinamo și care, dealtfel, poate revoluționa întregul fotbal românesc, fenomen care a avut mult de suferit sub patronajul unor așa zis investitori, multe dintre echipele de tradiție au trebuit să pornească din nou de la zero. Iar că exemplu în acest sens sunt campionatele din țări vest europene precum Germania, Spania, Portugalia, etc, unde fanii dețin în totalitate sau au peste 51% din acțiuni (Real Madrid,Barcelona, Benfica, Bayern,…) 
 
De ce acum? Fiindcă acum ne aflăm într-un moment dificil, la o răscruce de drumuri, asta din cauza  managementului defectuos al patronilor care au deținut Dinamo în ultimii ani. ADPD își propune crearea unei emulații în rândul fanilor, responzabilizarea lor. Cotizand și devenind membri cu drept de vot fanii vor simți că acest club le aparține, că ei sunt cei care vor scrie istoria de acum încolo și nu vor mai depinde de toanele unui patron.Efortul participativ al suporterilor nu va exclude integrarea celor mai pricepuți și mai creativi dintre ei în diferitele departamente ale clubului.În viitor , orice suporter dinamovist va putea lucra pentru Dinamo!Deși proiectul are doar câteva luni, sunt foarte mulți suporteri care și-au declarat sprijinul din dorința de a vedea din nou echipa, acolo sus, pe culmile performanței.
 
Suporterul trebuie să își recapete rolul de vedetă, de “rege” al fotbalului, un rol pe care, în țările mai sus menționate și l-a revendicat de mult timp.
 
Asociația are 10 membri fondatori, cel mai cunoscut fiind Cornel Dinu, cel care a câștigat 6 titluri de campion sub culorile alb-roșii, a fost declarat de trei ori cel mai bun fotbalist din România,a fost de 45 de ori căpitan al naționalei pentru care a disputat 75 de partide și a înscris 7 goluri.  
 
Asociația va fi o organizație non profit.  Echipa ADPD, împreună cu mai mulți juriști, a elaborat statutul asociației care, în cele 17 pagini redactate, cuprinde o suma a dorințelor exprimate de suporteri, principiile de organizare și funcționare.Acest statut este principial, unul corect și care asigura transparență totală, și totuși, în funcție de propunerile celor interesați, poate suporta anumite modificări de natură să definească și mai bine intenția noastră de a contura formă cea mai bună de a conduce împreună un club de fotbal absolut uriaș, cu o istorie ce impune respect :Dinamo București. 
 
Scopul asociației, așa cum se regăsește în statut, este acela de asociere a suporterilor dinamoviști în vederea creării unei reprezentativitati democratice și responsabile în structura SC FC Dinamo 1948 SA ori a oricărei societăți care va deține Fotbal Club Dinamo București în viitor, cu scopul creșterii nivelului de organizare, infrastructură și performanță sportivă.
 
Printre principiile de baza se regăsesc următoarele aspecte: transparență (publicarea lunară a unui buletin financiar), un om = un vot, profit reinvestit, reprezentare în AGA de 1/50, etc.
 
Cotizațiile membrilor asociației vor fi împărțite în mai multe categorii. Persoanele adulte, peste 18 ani vor plăti 400 lei, copiii până la 12 ani – 100 lei, copiii între 12-18 ani vor plăti 200 lei iar seniorii, după împlinirea vârstei de 65 de ani vor cotiza 150 de lei.
 
ADPD este o organizație care nu trebuie confundată cu asociația PCH , deoarece sunt diferențe de abordare a ideii de socios între cele 2 asociații .De altfel , vor există multe lucruri inovatoare în funcționarea ADPD , care vor face cele 2 asociații imposibil de confundat. 
 
ADPD poate fi găsită pe facebook  pe pagină Asociația ”Dinamoviști pentru Dinamo” România – Oficial iar în momentul primirii statutului juridic va fi prezentat și un site web.
ADPD invită toți dinamoviștii adevărați să participe la realizarea acestui proiect.
 
Text: Claudia Sebok și Denis Todea – coordonatori zonali ai Asociației Dinamoviști pentru Dinamo
Sursa foto: Libertatea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.