Șoferi pericol public, prinşi pe străzi de poliţişti

Luni, 1 august 2022, ora 14:18, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Vaslui, din cadrul Poliției Municipiului Vaslui, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe drumul comunal DC 122A, în localitatea Dumbrăveni, comuna Gârceni, județul Vaslui, au oprit în trafic, pentru control, o motocicletă înmatriculată în străinătate (Germania), condusă de către un tânăr de 17 ani, din comuna Gârceni, județul Vaslui. 

Procedând la efectuarea de verificări, polițiștii au constatat că nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. 

În cauză, a fost deschis dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, fiind efectuate cercetări sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui.

** 

În data de 1 august 2022, ora 23:40, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Negrești, din cadrul Poliției Orașului Negrești, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe drumul comunal DC 129, în localitatea Valea Mare, comuna Dumești, județul Vaslui, au oprit în trafic, pentru control, un autoturism înmatriculat în județul Brașov, condus de către un bărbat în vârstă de 51 de ani, din municipiul Brașov. 

Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0.67 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a fost condus la Spitalul Județean de Urgență Vaslui, în vederea recoltării de probe biologice, pentru stabilirea alcoolemiei. 

Cercetările sunt continuate de către polițiști, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, în vederea stabilirii și probării activității infracționale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”. 

***

Marți, 2 august 2022, ora 13:00, polițiștii Biroului Rutier, din cadrul Poliției Municipiului Vaslui, în baza unei sesizări a Poliției Locale Vaslui, au depistat și legitimat conducătoarea unui autoturism, înmatriculat provizoriu în județul Bacău, parcat neregulamentar pe strada Nicolae Bălcescu, din municipiul Vaslui.

Procedând la efectuarea de verificări, polițiștii au constatat că autorizația provizorie de circulație prezentată de femeia în vârstă de 24 de ani, din municipiul Bârlad, județul Vaslui, este expirată din luna iunie 2022.

În cauză, a fost deschis dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat”, fiind efectuate cercetări sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui.

*** *

În data de 2 august 2022, ora 23:45, polițiștii Biroului Rutier, din cadrul Poliției Municipiului Bârlad, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe strada Republicii din municipiul Bârlad, județul Vaslui, au oprit în trafic, pentru control, un autoturism înmatriculat în județul Vaslui, condus de către un bărbat în vârstă de 34 de ani, din comuna Ivești, județul Vaslui. 

Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0.77 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a fost condus la Spitalul Municipal de Urgență Bârlad, în vederea recoltării de probe biologice, pentru stabilirea alcoolemiei. 

Cercetările sunt continuate de către polițiști, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, în vederea stabilirii și probării activității infracționale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Polițiștii vasluieni atrag atenţia asupra importanţei respectării regulilor de circulaţie şi, în special, asupra celor referitoare la conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice :

Nu vă urcaţi la volan dacă aţi consumat băuturi alcoolice!

Consumul de alcool scade capacitatea de reacţie şi de manevrare a autovehiculului, dereglând răspunsul la stimulii optici şi auditivi. De asemenea, alcoolul scade concentrarea, atenţia, reflexele şi viteza de execuţie a mişcărilor. 

Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice trebuie să ştie că riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani sau amendă, aceasta fiind pedeapsa prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge. Totodată, pe timpul cercetării, permisul este reţinut, fără drept de circulaţie.