Bătrână de 82 de ani, la un pas să fie jefuită de un bărbat din Mureș

Polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Banca, din cadrul Poliției Municipiului Bârlad, au documentat și probat activitatea infracțională a unui bărbat, domiciliat în comuna Adămuș, județul Mureș, bănuit de săvârșirea unei tentative la infracțiunea de furt calificat.

Polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Banca au documentat și probat activitatea infracțională a unui bărbat, în vârstă de 42 de ani, care locuiește fără forme legale în comuna Vutcani, județul Vaslui, bănuit de comiterea unei tentative la infracțiunea de furt calificat, în noaptea de 28/29 iulie 2022, la o locuință din Vutcani.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că, în noaptea de 27/28 iulie 2022, ora 2.00, bărbatul cercetat ar fi pătruns în locuința unei femei, în vârstă de 82 de ani, din localitatea Vutcani, de unde ar fi încercat să sustragă sume de bani. Bărbatul ar fi fost surprins de persoana vătămată, motiv pentru care și-ar fi asigurat scăparea, fără a sustrage bunuri sau valori.

Sesizarea a fost primită în data de 29 iulie 2022, la ora 09.05, prin S.N.U.A.U. 112, iar ca urmare a activităților specifice desfășurate, în aceeiași zi, polițiștii au identificat și depistat persoana bănuită de comiterea infracțiunii, față de bărbatul de 42 de ani fiind luată măsura reținerii, pe o perioadă de 24 de ore.

Ulterior, acesta a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, care a dispus măsura preventivă a controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile.

Cercetările sunt continuate de către polițiști, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, în vederea stabilirii și probării întregii activități infracționale a bărbatului.