Hoți din Fălciu, cercetați de polițiști

Trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 34 și 62 de ani, bănuiți de comiterea mai multor infracțiuni de furt calificat sunt cercetați de poliţişti. Unul din bărbați a fost reținut pentru 24 de ore.

Polițiști din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Murgeni probat activitatea infracțională a trei bărbați, în vârstă de 34, 43, respectiv 62 de ani, toți din comuna Fălciu, care ar fi comis infracțiuni de furt calificat pe raza localității de domiciliu.

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit faptul că în perioada septembrie – noiembrie a.c., bărbatul de 43 de ani a pătruns de cinci ori în curtea unui imobil din satul Fălciu și a sustras din anexele locuinței bunuri în valoare de 7180 de lei.

Două din fapte au fost săvârșite în complicitate cu bărbatul de 34 de ani, iar una din fapte a fost săvârșită în complicitate cu bărbatul de 62 de ani.

Bunurile sustrase au fost ulterior vândute la diferite persoane. Polițiștii au recuperat bunuri în valoare de 5.700 de lei, pe care le-au fost restituit părții vătămate.

Ieri, bărbatul de 43 de ani a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore. Astăzi acesta va fi prezentat cu propunerea de dispunere a unei măsuri preventive la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad.

Pentru a nu risca să deveniţi victima hoţilor, poliţiştii vă recomandă:

  1. Asiguraţi-vă că la subsolul imobilului sau în anexele acestuia nu pot pătrunde hoţi întrucât bunurile depozitate (alimente, băuturi, unelte etc.) reprezintă o tentaţie pentru aceştia;
  2. Montaţi gratii la gurile de aerisire şi la ferestrele de la subsol;
  3. Asiguraţi intrarea în anexele clădirilor şi uşile boxelor cu încuietori rezistente!
  4. Apelaţi la firme specializate în paza imobilelor şi montarea sistemelor de supraveghere video.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.