Simulare de incendiu la Hotel Racova

Astăzi, începând cu ora 10.37, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Podul Înalt” Vaslui a efectuat un exerciţiu tactic cu forţe şi mijloace în teren, cu tema: Activitatea forţelor şi mijloacelor inspectoratului pentru stingerea unui incendiu produs la Hotel Racova.

Potrivit scenariului exerciţiului: “În data de 26.02.2018, ora 10.37 s-a primit prin apelul unic de urgenţă 112, anunţarea unui incendiu produs la etajul 4 al Hotelului Racova din Municipiul Vaslui, din primele estimări, se arată că în hotel sunt cazate mai multe persoane, din care două persoane au fost imobilizate la etajele superioare, fiind intoxicate cu fum.

În urma apelului unic de urgenţă 112, inspectorul şef al I.S.U. Vaslui, colonel Blagoci Ghiorghe, a dispus şi condus gestionarea situaţiilor tactice, a următoarelor forţe: 4 autospeciale cu apă şi spumă, 1 autoscara, 1 autospeciala Cautare-Salvare si 1 autospecială transport victime multiple, două autospeciale de intervenţie şi comandă. În sprijin au fost direcţionate forţe din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui şi o ambulanţă din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Vaslui.
Pe fondul iniţierii incendiului la etajul 4 concomitent cu salvarea victimelor, unul dintre pompieri a fost rănit necesitând îngrijiri medicale la faţa locului, acesta făcând parte din scenariul exerciţiului.

Exerciţiul a avut ca obiectiv general verificarea timpului de reacţie şi a posibilităţilor tehnice de intervenţie ale forţelor şi mijloacelor tehnice conform registrului de capabilităţi, precum şi pregătirea instituţiilor care trebuie să intervină în cazul unei situaţii de urgenţă create.

Structurile participante la exerciţiu au fost: Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ,,Podul Înalt” al judeţului Vaslui, Inspectoratul de poliţie al judeţului Vaslui, Serviciul de Ambulanţă Judeţean Vaslui, UPU/SMURD Vaslui.

Acţiunea s-a încheiat cu o analiză a modului şi capacităţii de intervenţie în cazul producerii unei astfel de situaţie, concluzia fiind că, forţele participante au demonstrat ca pot gestiona corect şi coerent o situaţie de urgenţă de o asemenea anvergură.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.