Senatorul Nelu Tătaru, despre legea salarizării aprobată de PSD: “Lumea nu mai poate să înghită astfel de minciuni electorale!”

propaganda-electorala

Partidul Naţional Liberal nu este împotriva unei  Legii unitare a salarizării, dar modificările aduse Ordonanței 20 în Parlament, privind creșterile salariilor medicilor și profesorilor, s-au făcut populist, fără identificarea resurselor bugetare necesare aplicării  creşterilor salariale votate şi încălcându-se principiul bicameralismului. Aceasta a fost astăzi afirmaţia dr Nelu Tătaru, senator liberal de Vaslui, care, în cadrul unei conferinţe de presă,  a justificat absenţa liberalilor din sală în momentul votării modificărilor aduse acestei legi.

“Vreau să vă spun că avem acelaşi ideal… Partidul Naţional Liberal pregăteşte o lege a salarizării unitare, care să fie şi sustenabilă, care să aplice o creştere de 30% a salariilor tuturor categoriilor de angajaţi,  şi care să se aplice, gradat,  în cinci ani de zile. PSD şi ALDE au  forţat oarecum mâna, crezând că, electoral, se pot reaşeza oarecum nişte lucruri. Se înşeală! Mi-am propus să vă pot explica, pragmatic, contextul legislativ. condiţiile în care a fost aprobată această lege. În momentul  în care s-a decis să se dea o lege care încalcă flagrant ce s-a hotărât la prima cameră, în Senat, se încalcă principiul bicameralismului, care spune că o lege care este modificată fundamental  față de formula votată de cealaltă cameră se întoarce la la camera inițială pentru a fi rediscutate și votate amendamentele. Astfel, ajungem în situaţia în care o lege dată încalcă şi o legislaţie instituţională.  Ajungem şi  într-o situaţie în care nu a existat cvorum:  PSD susţine că la votarea legii privind majorările salariale erau 184 de deputaţi prezenţi, numărul necesar era de 177, iar noi am numarat 168. Condiţiile sunt relative, în care poţi judeca o lege de aşa mare importanţă, în momentul în care ştii ca nu o vei putea pune in practică. Cand domnul Dragnea a fost intrebat de resursa bugetara necesara aplicarii unei astfel de legi, nu a putut oferi un răspuns. Am înţeles: este o campanie electorală! Dar noi trebuie să înţelegem că lumea nu mai poate să înghită aceste de minciuni electorale.”, a spus dr. Nelu Tătaru, preşedintele Filialei Vaslui a PNL.

Potrivit acestuia, în maxim două săptămâni  Partidul Naţional Liberal va prezenta o Lege a salarizării unitare, cu creşteri salariale progresive. “Vom prezenta o lege sustenabilă. Vom avea o majoritate parlamentară, care va reieşi la aceste alegeri, vom avea un Guvern, o execuţie bugetară  corectă şi, pe baza acesteia, vom putea pune în practică această  lege a salarizării unitare. Progresivă, aşa cum am mai spus, în cinci ani de zile. Partidul Naţional Liberal merge cu încredere la aceste alegeri, credem că la nivel naţional vom câştiga, Guvernul va fi liberal, şi atunci tot noi vom fi cei care, pragmatic, real, fără niciun interes electoral, vom putea da acea lege, a salarizării unitare, pentru tot ce înseamnă categorie activă în această ţară. “, a mai spus dr. Nelu Tătaru.

2 comentarii la „Senatorul Nelu Tătaru, despre legea salarizării aprobată de PSD: “Lumea nu mai poate să înghită astfel de minciuni electorale!”

 • 11 noiembrie 2016 la 09:45
  Permalink

  Nu mai ies banii din spaga de doftor?

  Răspunde
 • 10 noiembrie 2016 la 21:33
  Permalink

  Ce cautati dvs in politica printre hiene? Un om bun ca dvs ar trebui sa isi vada de meseria de pret pe care o are, nu sa plece pe un front atat de intunecat si parsiv cum e politica! Daca incercati sa schimbati ceva, va bateri cu morile de vant!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.