Secetă extremă în județ, apă cu porția în anumite comune

Programul de furnizare a apei în comuna vasluiană Bălteni a fost redus din cauza secetei prelungite şi pe fondul consumului excesiv de apă al unor localnici, a anunţat primarul Relu Braşoveanu.

Potrivit acestuia, locuitorii din satul Bălteni Deal vor beneficia de apă timp de 24 de ore, iar în următoarele 48 de ore apa va fi furnizată în satul Bălteni, care are mai mulţi locuitori, programul de furnizare urmând să fie restricţionat până la o dată anunţată ulterior.

‘Această situaţie este creată de seceta prelungită, dar şi din cauza excesului unor persoane care lasă robinetele deschise în grădini. Fiecare dintre dumneavoastră puteţi contribui la distribuirea apei în condiţii normale, dacă veţi lua atitudine atunci când vedeţi că vecinul dumneavoastră udă în exces. Rugaţi-l să nu o mai facă sau sunaţi-ne pe noi’, a transmis primarul comunei Bălteni pe contul său de socializare.

Judeţul Vaslui se confruntă cu o secetă pedologică extremă, după cum au informat reprezentanţii Direcţiei pentru Agricultură. Conform conducerii instituţiei, judeţul Vaslui se află într-o zonă tradiţional afectată de secetă, dar situaţia din acest an este diferită, având în vedere, pe de o parte, deficitul foarte mare de apă din sol şi, pe de altă parte, variaţia foarte mare a temperaturilor din timpul zilei şi nopţii.