“Cel mai frumos teren sintetic din regiunea Moldovei” a fost inaugurat la baza sportivă a LPS Vaslui

Vineri, 22 noiembrie, Liceul cu Program Sportiv Vaslui a inaugurat un nou obiectiv al bazei sportive: un teren de fotbal cu gazon sintetic, la cele mai ridicate standarde. Valoarea investiţiei este de aproximativ 500 mii lei,  La inaugurare, alături de conducerea liceului, de cadre didactice, elevi şi părinţi, au fost prezenţi şi prof. Gabriela Plăcintă, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Vaslui, prof. Eduard Ursu, inspector de specialitate la  ISJ Vaslui, dar şi primarul municipiului Vaslui, Vasile Pavăl.

“De noul teren de fotbal vor beneficia peste 350 de elevi, sportivi ai unităţii noastre. Începând de astăzi vom putea să  desfăşurăm în condiţii optime orele de antrenament, vom putea desfăşura meciuri amicale, oficiale şi vom putea organiza competiţii naţionale şi internaţionale. Nu este primul obiectiv realizat, sperăm noi că nu va fi nici ultimul, dar în tot acest timp LPS a avut numeroase alte realizări: modernizarea incintei liceului, reabilitarea sălii de sport,  cu preluarea în folosinţă gratuită a două microbuze şcolare, de care beneficiază sportivii noştri pentru deplasarea  la competiţii şi cantonamente”, a spus prof. Ramona Pavel, directorul LPS Vaslui. Aceasta a precizat că toate aceste investiţii au fost posibile datorită sprijinului oferit de Primăria Vaslui şi a ISJ Vaslui.

Mulţumiri pentru tot sprijinul acordat de autorităţi a exprimat şi  directorul adjunct al LPS Vaslui, Ionuţ Chiochiu:   “Încă de acum 3-4 ani, grupele noastre de sportivi au beneficiat de stagii de pregătire atât la nivel naţional, cât şi la nivel internaţional, am avut participări la turnee, competiţii, stagii de pregătire în Ucraina, Republica Moldova, Spania, Portugalia şi Franţa, toate acestea fiind asigurate din fonduri de la Primăria Municipiului Vaslui şi din fonduri de la ISJ vaslui. Pentru toate acestea, suntem recunoscători şi vă promitem că şi pe viitor imaginea Vasluiului va fi promovată de sportivii noştri, de către antrenorii unităţii noastre”

În semn de mulţumire pentru implicarea permanentă în toate activităţile LPS Vaslui, conducerea LPS Vaslui a oferit primarului Vasile Pavăl şi inspectorului general Gabriela Plăcintă câte o plachetă de apreciere.

“Am alocat în acest an LPS Vaslui peste un 1,1 milioane lei, concretizaţi în reparaţii, în burse, pentru nevoile copiilor cu probleme speciale, pentru participările la concursuri şi la toate competiţiile din domeniu. Suntem mereu alături de şcoală şi mai sunt căteva obiective de realizat, pe care ni le-am propus pentru anul viitor. Dumneavoastră vă revine ca obiectiv performanţa şi educaţia. Am creat toate condiţiile ca acest liceu să se dezvolte , să susţină performanţa. Vă doresc succes şi vă asigur că Primăria vaslui va fi mereu alături de copii, de cadre didactice, de părinţi şi de tot ceea ce reprezintă şcoala vasluiană”, a spus Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui. 

“Trăim astăzi un moment deosebit în viaţa şcolii dumneavoastră, iar ISJ Vaslui a înţeles că trebuie să investească în performanţă, pentru că voi sunteţi cei care aduceţi performanţe pe plan sportiv în judeţul Vaslui. Doar în ultimii ani Ministerul Educaţiei Naţionale, prin ISJ Vaslui, a investit suma de 67 milioane lei. Din acest buget, mai bine de 18 milioane lei au mers către desfăşurarea competiţiilor, pentru ca voi să puteţi merge în cantonamente,  să puteţi participa la tot felul de concursuri sportive. Suntem mulţumiţi de activitatea dumneavoastră dragi colegi, suntem mândri de rezultatele copiilor, vrem să continuăm şi să avem performanţe din ce în ce mai mari. “, le-a spus celor prezenţi inspectorul general al ISJ Vaslui, Gabriela Plăcintă, menţionând că terenul inaugurat  este, potrivit specialiştilor, cel mai frumos teren sintetic din regiunea Moldovei.

(Mihaela Zărnescu)