Scop nobil, mijloace ilegale

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa efectuează cercetări asupra unui bărbat cu dublă cetăţenie, română şi R. Moldova, care a vrut să-i găsească un loc de muncă în Cehia unei prietene, folosind un document de identitate fals.

În data de 22 octombrie a.c., în jurul orei 14.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iaşi, s-au prezentat, pentru a intra în ţară Ion A., în vârsta de 39 de ani, cu dublă cetăţenie, română şi R.Moldova şi Vitaliia K., cetăţean ucrainean, în vârstă de 38 de ani, călătorind ca pasageri într-un autocar marca Mercedes, înmatriculat în R. Moldova.

În baza analizei de risc pe linia migraţiei ilegale, poliţiştii de frontieră au solicitat lucrătorilor vamali efectuarea unui control amănunţit asupra persoanelor şi bagajelor, în urma căruia a fost descoperită, ascunsă şi nedeclarată, în borseta lui Ion A. o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române, care avea imprimată fotografia Vitaliiei K.

Cu ocazia verificărilor specifice efectuate lucrătorii noştri au stabilit că documentul în cauză este fals. Cu privire la cele constatate, Ion A. a declarat că a procurat respectivul document, pentru cetaţeana ucraineană, de la o persoană ale cărei date nu le cunoaşte, plătind suma de 250 Euro pentru a ocupa mai uşor un loc de muncă în Cehia.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de instigare la fals material în înscrisuri oficiale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.