Subvenţii pentru angajarea elevilor şi studenţilor

Conform Legii nr. 72/2007 actualizata, privind stimularea încadrării în munca a elevilor și studenților, angajatorii care încadrează în munca elevi și studenți pe perioada vacantelor beneficiază, pentru fiecare elev și student, de un stimulent financiar lunar egal cu 50% din valoarea indicatorului social de referință al asigurărilor pentru șomaj și stimulării ocupării forței de muncă în vigoare, prevazut de Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă, cu modificările și completările ulterioare.

Perioada maxima de acordare a stimulentului financiar este de 60 de zile lucrătoare în anul calendaristic respectiv.

Pentru a beneficia de stimulentul menționat, angajatorii încheie cu AJOFM Vaslui o convenție, în termen de 30 de zile de la data angajării elevilor și studenților aflați în perioada vacantelor.

In vederea încheierii convenției, angajatorii depun la agenție o cerere însoțita de tabelul nominal cuprinzând elevii și studenții încadrați, adeverința eliberata de instituția de învățământ prin care se atesta ca persoana are statut de elev sau de student și urmează cursurile într-o forma de învățământ de stat sau particular, înființată potrivit legii, cuprinzând și precizarea expresa a perioadei de vacanta, actul de identitate al elevului sau studentulu, copia contractului de munca. Angajatorul trebuie să completeye şi o declarația pe propria răspunderecă nu a încadrat în munca elevi și studenți anterior datei de începere a vacantelor stabilite potrivit Legii, pentru elevii și studenții respectivi; precum şi că nu a beneficiat, pentru elevii și studenții respectivi, de stimulentul financiar, pentru o perioada de 60 de zile lucrătoare în cursul anului calendaristic.

Angajatorii interesați se pot adresa pentru informații suplimentare Agenției Județene pentru Ocuparea Fortei de Munca Vaslui, str. Spiru Haret , nr. 5, telefon: 0235/318184.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.