Școala Gimnazială „Constantin Motaş” Vaslui își revendică locul în ierarhia educației de calitate

Școala Gimnazială „Constantin Motaş” Vaslui este din ce în ce mai pregătită să facă față unor cerințe tot mai complexe din partea societății contemporane și să își revendice locul în viața copiilor pe care îi educă, dar și în centrul comunității. Cerințele actuale fac din unitatea de învățământ un cadru viu, un mediu în continuă schimbare. Deschiderea spre nou, modernizarea se realizează datorită cadrelor didactice dedicate, bine pregătite profesional, cu experienţă în lucrul cu elevii, unui management bazat pe susţinerea şi valorizarea acţiunilor tuturor beneficiarilor direcţi şi indirecţi, axat pe investiţii care să le ofere elevilor un climat atractiv şi eficient de învăţare, în colaborare cu instituţiile administrative.

            Școala oferă beneficiarilor ceea ce așteaptă și au nevoie: educație de calitate, accesul la ofertele educaționale, discipline opţionale utile, individualizarea învățării, combaterea discriminării, reducerea violenței, promovarea unui comportament moral pozitiv, bazat pe cooperare și participarea la activități extrașcolare.

Educația de calitate este rezultatul unui efort colectiv al cadrelor didactice (educatori, învăţători, profesori), fiecare contribuind, individual sau în echipă, la crearea imaginii de ansamblu a instituției școlare. Astfel, după numeroase participări şi rezultate deosebite la concursuri şi olimpiade, într-un context pandemic care a adus numeroase provocări, se remarcă rezultatul obținut de eleva Aciobăniței Anna, din clasa a V-a, care s-a calificat la etapa națională a Olimpiadei de limba și literatura română, obținând locul I la etapa județeană. ,,Anna este un copil deosebit, ambițios, pasionat de cunoaștere. A învățat ce înseamnă disciplina muncii și seriozitatea în familie.  Joncțiunea dintre  pasiunea pentru  evadarea în lumea imaginară a cărților, dorința de a ști, de a performa, valorile însușite în familie, exercițiul  ghidat  de profesorul clasei și talentul pe care soarta i l-a oferit  a dus la reușita frumoasă obținută.Îi dorim succes la etapa națională și pe viitor!”, după cum precizează doamna profesor de limba şi literatura română Doniga Mihaela, care a contribuit la încurajarea, susţinerea şi pregătirea elevei pentru participarea la olimpiadă în acest an.

”Promovarea imaginii instituţiei şi a factorilor ce îşi asumă responsabilităţile în procesele de descentralizare şi asigurare a calităţii este susținută de personalizarea ofertei educaţionale la nivel instituţional prin diversificarea şi flexibilizarea acesteia în funcţie de nevoile şi interesele partenerilor procesului educaţional.

Alternativa educațională Step by Step, programul after-school și activitățile extrașcolare sunt componente educaționale valoroase și eficiente care adoptă o atitudine deschisă și inovativă  în motivarea şi implicarea  elevilor în diverse activităţi, diferite concursuri, olimpiade, proiecte, competiţii care încununează efortul susţinut al muncii în echipă, cadre didactice și părinți.

Pentru anul școlar viitor ne menținem aceeași ofertă atât la Step by Step, traditional, cât și la after-school.”, a precizat  prof. Viorica Cotaie, directorul Școlii Gimnaziale „Constantin Motaş” Vaslui.