Întâlnire a polițiștilor vasluieni cu elevii din Murgeni

Inspectoratul de Poliție Județean Vaslui, în colaborare cu Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui și Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Vaslui au desfășurat săptămâna trecută o activitate preventivă la Liceul Tehnologic “Ghenuță Coman” din orașul Murgeni.

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui au promovat regulile elementare de siguranță rutieră și dezvoltarea unui comportament antivictimal și antiinfracțional în rândul adolescenților. Elevilor de liceu le-au fost prezentate aspecte privind legislația prevăzută de codul Penal, vârsta de la care o persoană răspunde contravențional și penal precum și exemple de contravenții și infracțiuni pe care le comit persoanele de vârsta lor. De asemenea, li s-a explicat modul în care trebuie să se deplaseze pe drumurile publice pentru a nu fi implicați în accidente rutiere. Polițiștii le-au împărtășit elevilor din experiența lor practică în constatarea accidentelor rutiere, vorbindu-le despre principalele cauze generatoare de accidente grave, precum indisciplina pietonilor, consumul de alcool și viteza care conduc la răniri grave a persoanelor sau chiar la pierderi de vieți omenești.

Relatările polițiștilor au fost însoțite de materiale video cu conținut preventiv privind temele dezbătute. Reprezentantul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Vaslui a discutat despre implicațiile sociale, medicale și juridice ale consumului de droguri, despre efectele alcoolului și drogurilor, dar și despre infracțiunile ce pot fi comise sub efectul unor astfel de substanțe.

Reprezentantul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui a prezentat activitatea poliției de frontieră în județul Vaslui și infracțiunile din sfera zonei de frontieră, contrabanda și migrația ilegală. Elevilor le-au fost oferite caiete care conțin informații cu privire la folosirea în mod gratuit a numărului unic de asistență pentru copii 116111.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.