Școala de vară la Observatorul Astronomic Bârlad

 În intervalul 14-17 iunie, Observatorul Astronomic și Astroclubul „Perseus” al Muzeului „Vasile Pârvan” Bârlad organizează, pentru al șaselea an consecutiv, Școala de vară de astronomie „Descoperă Universul!”. Acesta este principalul program educațional pe care departamentul de astronomie al instituției îl desfășoară anual.

Prezentările se vor desfășura după un program bine stabilit. Începând cu după-amiaza de miercuri, 14 iunie, și până sâmbătă, 17 iunie, între orele 18.30-21.30, se vor desfășura cursuri teoretice, iar după ora 21.30, observații astronomice. Activitatea se va desfășura la sediul din strada Republicii nr. 235. Joi, 15 iunie, cursurile se vor desfășura la Planetariul situat în Pavilionul „Marcel Guguianu”.

„Școala de vară de astronomie reprezintă cel mai potrivit moment pentru promovarea și popularizarea astronomiei în rândul tinerilor, elevilor și publicului larg. Timp de patru zile, membrii Astroclubului «Perseus» vor susține cursuri pentru o gamă variată de public (elevi, liceeni, studenți etc.) adaptate pe înțelesul tuturor. De asemenea, se vor desfășura două concursuri interactive/educaționale: «Întrebări cerești cu răspunsuri pământești» și unul de confecționat machete cu simboluri ale explorării spațiului cosmic, cum ar fi naveta spațială Atlantis sau racheta Saturn V, folosită în misiunile Apollo. O să realizăm și un experiment inedit: confecționarea unei comete în condiții de laborator”, ne-a declarat muzeograful Ciprian Vîntdevară.

Miercuri, de la ora 18.30, va avea loc deschiderea oficială a școlii de vară, iar la ora 19, concursul „Întrebări cerești cu răspunsuri pământești”. În următoarele zile, vor fi prezentate filme documentare și se vor organiza sesiuni de observații astronomice. De asemenea, vor fi susținute prezentări precum „Astronomia în antichitate”, „Sistemul Solar”, „Noțiuni generale de radioastronomie”, „Planeta Saturn”, „O privire asupra lumii” etc.

Sâmbătă, de la ora 21, va avea loc festivitatea de închidere, în cadrul căreia se va face un sondaj de opinie, se vor exprima concluziile și se vor acorda diplome de participare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.