Ajutor de minimis pentru achiziţionarea de porci

În data de 21 noiembrie 2016, Hotǎrârea Guvernului privind aprobarea schemei  ,,Ajutor de minimis pentru achiziţionarea de cǎtre producǎtorii agricoli de animale de reproducţie din rase pure şi/sau hibride din specia porcine” a fost publicatǎ în Monitorul Oficial al României, Partea I, Nr. 932/21.XI.2016.

Schema de ajutor de minimis se acordǎ întreprinderilor din domeniul zootehnic, care îşi desfǎşoarǎ activitatea în sectorul producţiei primare, în vederea achiziţionǎrii de animale de reproducţie din rase pure şi/sau hibride din specia porcine, în vederea ameliorǎrii valorii genetice a şeptelului de animale.

Beneficiarii ajutorului de minimis pot fi  :

– crescǎtori de porcine, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi întreprinderi familiale constituite potrivit OUG nr. 44/2008;

– crescǎtori de porcine, persoane juridice, precum şi orice forme asociative cu personalitate juridicǎ constituite conform legii.

Pentru obţinerea ajutorului de minimis, producǎtorii agricoli din domeniul zootehnic vor depune o cerere tip însoţitǎ de o serie de documente, în original şi copie, la Direcţia pentru Agriculturǎ a Judeţului Vaslui, pânǎ la data de 5 decembrie 2016.

Valoarea sprijinului financiar acordat beneficiarilor este de :

  • maxim 3.000 lei/cap vieruş din rasa purǎ şi/sau hibrid;
  • maxim 1.100 lei/cap scrofiţǎ din rasa purǎ;
  • maxim 600 lei/cap scrofiţǎ hibridǎ.

“În ceea ce priveşte valoarea totalǎ a ajutoarelor de minimis, care se acordǎ unei întreprinderi/ întreprinderi unice, nu poate fi depaşitǎ suma de 15.000 euro pe durata a trei exerciţii financiare, în cursul exerciţiului financiar actual şi în cele douǎ exerciţii financiare precedente”, se arată într+un comunicat de presă al Direcţiei pentru Agricultură a Judeţului Vaslui.    

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.