Sărbătorile pascale în serviciile sociale din cadrul DGASPC Vaslui

Ca o tradiţie specifică Sărbătorilor Pascale, persoanele ocrotite în centrele din subordinea D.G.A.S.P.C. Vaslui, copii, adulţi cu dizabilităţi şi vârstnici, dedică întreaga săptămână a patimilor activităţilor tematice precum ouă încondeiate, felicitări şi diverse ornamente, menite să stimuleze şi să pună în valoare creativitatea şi implicarea beneficiarilor, cultivate îndelung de către personalul nostru. De asemenea, copiii participă la o serie de evenimente desfăşurate în parteneriat cu instituţii de învăţământ, cercuri de creaţie artistică şi organizaţii neguvernamentale. De remarcat ar fi faptul că o parte dintre copiii protejaţi revin în familia biologică în această perioadă, iar câţiva dintre copiii îngrijiţi în familii de asistenţi maternali profesionişti vor petrece Paştele în alte judeţe din ţară sau chiar în străinătate.

În spiritul acestei mari sărbători a creştinătăţii, persoanele protejate în unităţile rezidenţiale vor fi vizitate de membri ai familiei, grupuri de enoriaşi, precum şi de donatori persoane fizice şi juridice, iar meniul servit va respecta datina, în majoritatea locaţiilor fiind pregătit chiar împreună cu beneficiarii.

Utilizăm acest prilej pentru a adresa mulţumirile noastre tuturor celor care, printr-un gest de altruism şi generozitate, au creat atmosfera specifică sărbătorilor pascale în centrele noastre. Aţi reuşit să ajungeţi mai aproape de sufletele copiilor, bătrânilor şi adulţilor cu dizabilităţi în momente în care au manifestat mare nevoie de mângâiere şi linişte sufletească, aţi oferit motiv de bucurie, întărindu-le astfel convingerea că, pentru dumneavoastră, existenţa şi bunăstarea lor chiar contează!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.