Campanie umanitară “Pe urmele lui Moș Crăciun”, ajunge în satele din Vaslui

Asociația Țara Tinerilor Uniți organizează în perioada 15-16 decembrie campania “Pe urmele lui Moș Crăciun”, ediția 2018,  prin care își propune să promoveze educația în mediul rural și să reducă astfel rata abandonului școlar.

Obiectivul principal al acestei campanii este conștientizarea importanței educației și învățământului în viața copiilor. Pe lângă acest obiectiv, asociația își propune să promovezi și voluntariatul, dar și valorile morale.

Campania va avea loc în comuna Puiești, Vaslui în data de 15-16 decembrie. Vor participa  250 de elevi din învățământul primar și gimnazial din satele Ruși, Iezer, Puiești și Lălești. Voluntarii asociației vor desfășura activități educaționale, interactive si non-formale prin care copii să învețe lucruri noi, dar să se și distreze. La sfârșitul activităților, cei mici vor primi cadouri de Crăciun. Va exista și un moment de dezbatere cu părinții copiilor pentru a înțelege mai bine care sunt problemele pe care le întâmpină în educarea celor mici.

Asociația “Țara Tinerilor Uniți” este o organizație nonguvernamentală ce desfășoară activități în interes general, având personalitate juridică de drept privat fără scop patrimonial,  înființată în luna mai 2014, caracterizată printr-o mare mobilitate în ceea ce priveşte modul său de acțiune, dar şi direcțiile în care se concentrează activitățile acesteia.

Prin această mobilitate, de la faza incipientă până în prezent, Asociația “Țara Tinerilor Uniți” s-a concentrat pe identificarea corectă şi susținută a nevoilor cu care comunitatea se confruntă, dar şi pe atragerea resurselor necesare pentru soluționarea acestor nevoi.

Una dintre caracteristicile principale ale Asociației “Țara Tinerilor Uniți “este dinamica şi implicarea de care a dat dovadă în identificarea, interpretarea şi soluționarea problemelor pe care societatea le are, catalizând astfel resurse de care administrația publică nu dispunea la un moment dat.

Poti dona dulciuri sau bănuți direct în conturile oficiale ale ATTU:
LEI: RO60BTRLRONCRT0254584001
EUR: RO10BTRLEURCRT0254584001