Sărbătoare la Şcoala “Ştefan cel Mare” Vaslui

În perioada 14-19 noiembrie, la Şcoala “Ştefan cel Mare” Vaslui se desfăşoară Zilele Şcolii. Potrivit directorului instituţiei, prof. Sorin Popoiu, acţiunile din această perioadă se desfăşoară sub semnul împlinirii a 45 de ani de existenţă. “De această dată, insistăm mai mult pe acţiuni şi pe valoarea lor, şi mai puţin pe caracterul festivist al manifestării. Întâmpinăm această sărbătoare cu realizări de care suntem mândri: vom inaugura o nouă bibliotecă, amenajată în spaţiul vechi, dar într-o formă nouă, am amenajat, pe lângă celelalte laboratoare de limbi strâine, şi ultimul laborator, de franceză, am reamenajat amfiteatul şcolii şi, nu în ultimul rând, am creat o plachetă reprezentativă a şcolii, pe care o vom înmâna, în diverse ocazii, fie absolvenţilor cu rezultate remarcabile, musafirilor sau premianţilor la diverse concursuri”, a precizat directorul şcolii.

Startul acţiunilor desfăşurate în unitatea de învăţământ a fost dat marţi, când, la sala de sport a gimnaziului, patru clase din anii V-VIII au susţinut acţiunea “Fac sport cu diriga!”.
Miercuri, 16 noiembrie, are loc “Ziua porţilor deschise”. Sunt aşteptaţi preşcolari de la grădiniţele nr.3, 5, 15 şi 17, dar şi părinţii lor, care vor putea să observe baza materială şi didactic,  oferită de şcoală  actualilor şi viitorilor elevi.

Joi,  organizatorii vor premia lucrările concursului de desen “Şcoala, micul meu univers”. O sarcină dificilă, dat fiind că în competiţie au fost înscrise peste  700 de lucrări.
După amiază, elevii de clasa a V-a vor fi protagoniştii unui Bal al Bobocilor, organizat după toate tiparele manifestărilor similare desfăşurate de colegii mai mari. În paralel, o activitate literar-muzicală va marca  inaugurarea noii biblioteci şcolare. Şi tot joi, are loc  Simpozionul Naţional “Iniţiative didactice”, unde au trimis lucrări  peste o mie de dascăli din întreaga ţară. Toate acestea se vor regăsi într-o revistă, ce se doreşte un material util cadrelor didactice din toate ciclurile de învăţământ.
Sâmbătă, în ultima zi de sărbătoare, peste 300 de elevi din judeţele Vaslui, Iaşi, Bacău, Neamţ, Galaţi şi Dâmboviţa sunt aşteptaţi la cea de-a XI-a ediţie a Concursului Interjudeţean “Misterele Matematicii”, rezervat elevilor de clasele IV – VII-a.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.