Inundaţii la Dragomireşti! Cod portocaliu de inundaţii pe râul Bârlad

Peste 25 de pompieri (subofiţeri şi ofiţeri)  din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă  “ Podul Înalt” al judeţului Vaslui sunt la această oră în comuna Dragomireşti , unde 30 de gospodării au fost inundate. Se intervine cu cinci motopompe, două remarcabile şi trei transportabile. La faţa locului s-a deplasat şi inspectorul şef al ISU.

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis,  în cursul zilei de astăzi,  o avertizare hidrologică Cod Portocaliu pentru fenomene imediate, valabilă în perioada 13 noiembrie intervalul orar 12:00 – 24:00 şi care vizează creşteri importante de debite şi niveluri cu depăşirea COTELOR DE INUNDAŢIE pe râul Bârlad sectorul aval s.h. Băceşti – amonte s.h. Vaslui (sector îndiguit), din cauza propagării viiturilor formate anterior în amonte.

“În acest context, la nivelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) “ Podul Înalt” al judeţului Vaslui au fost adoptate o serie de măsuri pentru prevenirea şi gestionarea situaţiilor de  urgenţă ce pot apărea. Astfel, a fost operaţionalizată grupa operativă a inspectoratului, au fost pregătite mijloacele de intervenţie specifice, au fost prealarmate turele libere ale inspectoratului.

Evoluţia fenomenelor hidrologice este permanent monitorizată prin Centrul Operaţional Judeţean din cadrul inspectoratului, fiind primite informări periodice privind evoluţia situaţiei din teren de la celelalte structuri implicate în gestionarea fenomenelor hidrologice.

Recomandăm cetățenilor din zonele vizate de avertizări să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere, pentru a facilita evacuarea normală a apelor.”, a precizat cpt. Petru Iftene, purtător de cuvânt al ISU Vaslui.

 

One thought on “Inundaţii la Dragomireşti! Cod portocaliu de inundaţii pe râul Bârlad

  • 13 noiembrie 2016 la 13:45
    Permalink

    Asa patesti cand esti primar fara partud. Tu ai bani nici de hartie igienica in primarie. Pacat…

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.