Reținut după ce a tâlhărit un pădurar

Polițiștii au reținut un bărbat, în vârstă de 42 ani, din comuna Tăcuta, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată asupra un pădurar.

În ziua de 31.12.2015, la numărul de urgență 112 a fost primită o sesizare de la un pădurar, în vârstă de 43 ani, cu privire la faptul că a fost victima unei infracțiuni cu violență.
Polițiștii Secției de Poliție Rurală 2 Vaslui au efectuat cercetări la fața locului și au stabilit următoarele:
În timp ce pădurarul se afla în serviciul de patrulare în pădurea Prisaca, de pe raza localității Focșeasca, comuna Tăcuta, l-a depistat pe V. Puiu, de 42 ani, din aceeași localitate, care transporta cu un vehicul cu tracțiune animală material lemnos sustras din pădurea respectivă. Pădurarul i-a solicitat să se deplaseze la cantonul silvic pentru întocmirea documentelor de constatare. În acel moment V. Puiu l-a deposedat pe pădurar de un topor pe care îl avea asupra lui și l-a lovit cu același obiect, provocându-i leziuni la mână. După comiterea faptei V. Puiu a plecat din pădure, fiind depistat de către polițiștii Postului de Poliție Tăcuta și condus la Poliția municipiului Vaslui pentru audieri. Pe numele lui V. Puiu a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunilor de tâlhărie calificată și ultraj.
Poliţiştii au probat activitatea infracţională a bărbatul şi l-au reţinut pentru o perioadă de 24 ore. Ulterior a fost prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vaslui, respectiv Judecătoria Vaslui cu propunerea de arestare preventivă. Instanţa a admis propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui şi a emis pe numele acestuia mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 30 zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.