Tigări de contrabandă, alcool și acte false

În P.T.F. Albița, echipa comună de control formată din inspectori vamali și polițiști de frontieră a descoperit aproximativ 45.000 țigarete cu timbru de acciză R. Moldova pe care doi bărbați cu cetățenie română și R. Moldova încercau să le introducă ilegal în țară, prin sustragerea de la controlul de frontieră.

În data de 10 noiembrie , în jurul orei 14.00, la P.T.F. Albița/județul Vaslui, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control, pentru a intra în țară, în calitate de pasager într-un autocar marca Setra, înmatriculat în județul Vaslui, cu destinația Italia, Mihail C., cu cetățenie română și R. Moldova, în vârstă de 44 de ani.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunțit asupra autovehiculului, ocazie cu care, echipa comună de control formată din lucrători vamali și polițiști de frontieră a descoperit ascunse în mai multe colete aparținând lui Mihail C., în scopul sustragerii de la controlul de frontieră, 38.400 țigarete, cu timbru de acciză R. Moldova.

Aproape la miezul nopții, în același punct de trecere a frontierei, s-a prezentat pentru a intra în țară, în calitate de pasager într-un autoturism marca Mercedes, înmatriculat în Lituania, Iurie C., cu cetățenie română și R. Moldova, în vârstă de 20 de ani.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunțit asupra autoturismului, ocazie cu care, echipa comună de control formată din lucrători vamali și polițiști de frontieră a descoperit ascunse sub capotă, sub și după bancheta din spate a autoturismului, în scopul sustragerii de la controlul de frontieră, 6.000 țigarete, cu timbru de acciză R. Moldova.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura ridicării țigărilor în valoare totală de 9.990 lei și sancționarea contravențională a persoanelor cu amendă în valoare totală de 10.000 lei.

Și polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Răducăneni, pe timpul unei misiuni specifice în zona de competență, au descoperit și ridicat, în vederea confiscării, 340 țigarete diferite mărci și 13,5 litri alcool. Conform prevederilor legale a fost dispusă măsura reținerii bunurilor în valoare totală de 624 lei, iar în cauză polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.

Certificat de înmatriculare fals depistat la Albița

Polițiștii de frontieră vasluieni efectuează cercetări în cazul unui bărbat cu cetățenie română și R. Moldova care a prezentat la controlul de frontieră un certificat de înmatriculare fals pentru autovehiculul pe care îl conducea.

În data de 10 noiembrie a.c., în jurul orei 13.30, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Albița, pentru efectuarea formalităților necesare intrării din țară, Anatolie T., cu cetățenie română și R. Moldova, în vârstă de 41 de ani, care conducea un ansamblu de vehicule format din microbuz și remorcă, ambele înmatriculate în R. Moldova.

La controlul de frontieră, existând suspiciuni cu privire la autenticitatea certificatului de înmatriculare prezentat la control pentru microbuzul în cauză, lucrătorii noștri au procedat la efectuarea de verificări suplimentare, în urma cărora au constatat că documentul nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unui document autentic, acesta fiind fals total.

Cu privire la cele constatate, Anatolie T. a declarat că în urmă cu trei săptămâni a pierdut certificatul de înmatriculare al microbuzului și că documentul prezentat la control l-a procurat prin intermediul unui cetățean din R. Moldova care a pretins că în schimbul sumei de 100 de euro îl poate ajuta să obțină certificatul de înmatriculare într-un timp mai scurt. De asemenea, acesta a declarat că nu are cunoștință despre faptul că certificatul de înmatriculare prezentat la control este fals sau falsificat. Polițiștii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârșirea infracțiunii de uz de fals.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.