PSD Vaslui a câștigat deja alegerile la o primărie! Este și singurul partid cu candidați la funcția de primar pentru toate unitățile administrativ teritoriale

Cu excepția PSD, partidele politice din județ nu au reușit să se mobilizeze, astfel încât să aibă structuri și candidați viabili la nivelul tuturor  tuturor comunelor din județ. Astfel, potrivit prefectului Mircea Gologan, candidatul unei unități administrativ teritoriale din județ nu are contracandidat și are nevoie doar de un singur vot pentru a căștiga alegerile, în timp ce în alte comune  din județ ”se bat” pentru voturile alegătorilor doar doi sau trei candidați. Situația reflectă, spune Dumitru Buzatu, președintele Organizației Județene a PSD, ”o disproporție uriașă între hărmălaia pe care  o fac pe scena politică celelalte partide și organizarea pe care o au, de fapt, în teritoriu”

La această dată, Biroului electoral Județean Vaslui a centralizat toate candidaturile validate, iar de mâine începe campania electorală. ”La Vutcani avem un singur candidat, primarul în funcție, Silviana Bahrim, pe lista PSD. Aceasta are nevoie doar de un singur vot pentru a fi validată în funcție”, ne-a precizat prefectul județului, Mircea Gologan.

Potrivit acestuia, nici în alte comune nu sunt candidați foarte mulți: câte doi la Arsura , Dodești , Fruntișeni, Ferești, Gherghești,Iana, Ibănești, Mălușteni, Munteni de Sus, Ștefan cel Mare (câte un pe lista PSD și un al doilea din PNL, PMP sau ALDE). La Gârceni, Hoceni și Lipovăț sunt câte trei candidați, din care unul al PSD, acesta fiind dealtfel și primarul în funcție.

”PSD, ca de fiecare dată în ciclul electoral, este singurul partid care a reușit să nominalizeze candidați la funcțiile de primar la toate unitățile administrativ teritoriale (UAT-uri – n.r.), dar și liste complete de consilieri locali comunali, orășenești, municipali și județeni. Candidatura pentru Consiliul Județean a fost stabilită mai demult și, evident, intrăm în cursă , pentru că avem cea mai bună echipă de primari și consilieri, care vin cu o  gamă variată de programe și proiecte pentru localitățile unde candidează. Am avut aproximativ 70 de primari în mandatul care se  încheie acum, care au reușit să realizeze aproape în totalitate programele de modernizare propuse pentru mandatul pe care l-au avut. Și la nivelul Consoliului Județean avem o listă de consilieri bine întocmită, care cuprinde atât oameni cu experiență, dar și oameni noi, oameni tineri, care s-au remarcat în activitatea politică, dar au și o experiență administrativă serioasă.

Sunt surprins să constat că unele partide nu au depus liste complete pentru pentru funcțiile de primar sau de consilieri… Asta demonstrează doar că există o disproporție uriașă între hărmălaia pe care  o fac pe scena politică și organizarea pe care o au, de fapt, în teritoriu. E posibil, ca partid, să obții un număr de voturi și în condițiile în care nu ai liste complete, dar asta ne arată doar o lipsă de maturitate politică. Eu sper însă că alegătorii vor aprecia experiența candidaților noștri în gestionarea  treburilor publice.  De-a lungul timpului, PSD s-a remarcat prin organizare și rezolvarea problemelor din administrația publică, iar eu sper ca aceste două lucruri să fie un motiv suficient pentru susținerea pe mai departe a candidaților și a programelor noastre”, a spus Dumitru Buzatu, președinte al Organizației Județene PSD și președinte în exercițiu al Consiliului Județean Vaslui

10 pentru Bârlad

Revenind la situația candidaturilor, pentru funcția de președinte a Consiliului Județean s-au înregistrat șase candidaturi, singura notabilă fiind cea a lui Dumitru Buzatu, reprezentantul PSD. Acesta are drept contracandidat din partea PNL pe Marius Arcăleanu, veșnic perdant la funcția de primar al municipiului, actual președinte al CJAS, unde s-a remarcat  doar prin neputința de a gestiona conflictele interne a instituției (o instituție cu 41 de angajați) , dar și pe Dan Marian-ALDE, Mihai Botez- alianța USR-Plus, Romulus Doru Buhăescu -PMP și Emil Dorin – ProRomânia. La Vaslui, pentru funcția de primar s-au înscris șapte candidați, pentru Primăria Bârlad sunt 10 candidați, pentru Primăria Huși sunt șase candidați, pentru Murgeni intră în cursă șase candidați, iar pentru Negrești sunt depuse opt candidaturi.

Pe lista candidaților la funcțiile de primar se regăsesc și nouă candidați independenți (la Negrești, Albești, Al. Vlahuță, Bogdănița, Codăiești, Stănilești, Dănești, Duda Epureni și Perieni), dar și șapte ”onorabili” viceprimari care au părăsit partidul din care au făcut parte, pentru a putea accede în fruntea listei la un alt partid.     (Mihaela Zărnescu)