Profil de candidat: Constantin Turcu, candidatulul PNL la Primăria Dragomirești

Nume, ocupație: Turcu Constantin, profesor, director al Liceului Tehnologic Vladia

Data şi locul naşterii:  14 mai 1973, Dragomirești, jud Vaslui

Stare civilă:  Căsătorit, 2 copii

Studii: Facultatea de Istorie a Universității ”Al. I. Cuza” Iași, promoția 1997

Activitatea profesională:

 • Profesor la Liceul Tehnologic Vladia din anul 1997
 • Director al  Liceul Tehnologic Vladia în perioada 2005 – 2012 și din 2019 până în prezent
 • Inspector școlar pentru management  instituțional la Inspectoratul Școlar Județean Vaslui în perioada 2012 – 2018, coordonând activitatea a peste 200 directori și directori adjuncți ai unităților de învățământ din județul Vaslui

Activitate politică:

 • Consilier local, Comuna Dragomiresti în perioada 2000 – 2016
 • Consilier județean în perioada 2016 – 2020

 Reporter: Domnule Constantin Turcu, cine este omul  din spatele CV-ului?

Constantin Turcu: Un om obișnuit, din popor, căruia îi place natura și oamenii, care a avut șansa  să întâlnească în viață oameni extraordinari, un om care a suferit atunci cînd locuitorii din Dragomirești erau desconsiderati de unii. De aceea, când am terminat facultatea  m-am întors în satul meu, pentru a demonstra că oamenii din Dragomirești sunt capabili să realizeze lucruri mari. Și am reușit prin multă muncă și efort să fac împreună cu colegii mei profesori, învățători și educatoare, dintr-o școală cu 60 – 70 de copii în anul 1997, un liceu cu peste 300 copii, un liceu care astăzi se poate lăuda cu premii la fazele naționale ale Olimpiadelor școlare ( loocul I, II,III) și cu rezultate bune la examenul de bacalaureat( spre exemplu în acest an procentul de promovabilitate la bacalaureat a fost de peste 78%).

Oamenii care au contribuit la formarea omului care sunt astăzi sunt:

Părinții mei: Turcu Constantin de la care am învățat că trebuie să fiu cinstit, să fiu onest și bine pregătit, Turcu Margareta de la care am învățat să ajut oamenii, să ascult nevoile acestora și să fac tot ce pot pentru a-i ajuta.

Învățătoarea mea, D-na Costraș Rodica. Ea este cea care a pus bazele pregătirii mele. M-a învățat să fiu ordonat, riguros și să-mi respect semenii.

Profesorii din gimnaziu și liceu care și-au pus amprenta asupra formării mele profesionale.

Profesorii de la Facultatea de Istorie a Universității AL. I Cuza din Iași. De la ei am învățat rigoarea științifică, modul în care trebuie să abordezi orice problemă.

Soția și copii mei care au fost alături de mine permenent. Ei m-au corectat atunci cînd am greșit și m-au sprijinit atunci când îmi erta greu. De la ei am învățat cît de important este să fii alături de cineva atunci când îi este greu, și de aceea mi-am propus să fiu alături de orice om care are nevoie de mine.

Locuitorii din comună. Am trăit printre ei, am ascultat vorbele lor, poveștile lor, necazurile lor, lucrurile de care se bucură  și speranțele lor. De multe ori de la oamenii simpli înveți lucruri foarte utile pe care nu le știu mulți oameni pregătiți.

Și de la toți cei de mai sus și de la natură am învățat cel mai important lucru din viață: echilibrul. Întotdeauna trebuie să fii un om echilibrat, să asculți pe toți și abia apoi să vorbești tu.

Reporter: Aveți un CV impresionant,  care sunt realizările cu care va mândriţi pe plan profesional?

Constantin Turcu: Am scris proiecte cu finanțare europeană pe care le-am câștigat pentru Liceul Tehnologic Vladia.

Am înființat Liceul Tehnologic Vladia, cel mai important obiectiv din comuna Dragomirești, având în vedere că sute de elevi au avut posibilitatea să –și continuie studiile.

Reporter: În politică, când și de ce aţi intrat ?

Constantin Turcu: Am intrat în politică în anul 1998, pentru a ajuta oamenii.

Reporter: Candidati pentru funcția de primar al comunei Dragomirești. Care sunt proiectele pe care le propuneți cetatenilor din zonă?

Constantin Turcu: O să le menționez pe domenii:

APĂ, CANALIZARE, GAZ METAN

 1. Realizarea rețelei de canalizare în comuna Dragomirești
 2. Realizarea rețelei de gaz metan în comuna Dragomirești
 3. Alimentarea cu apă în satele  Doagele și Popești

EDUCAȚIE ȘI SĂNĂTATE

 1. Construirea școlii din satul Popești
 2. Modernizarea Școlii Dragomirești șimontarea unei centrale termice
 3. Construirea unui nou corp cu 5 săli de clasă și laboratoare la Liceul Tehnologic Vladia
 4. Construirea de baze sportive moderne la Rădeni, Doagele și Vladia
 5. Înființarea unui cabinet stomatologic
 6. Modernizarea Dispensarului Dragomirești

DRUMURI, CĂI DE COMUNICAȚIE

 1. Asfaltarea drumurilor principale din satele comunei
 2. Pietruirea drumurilor secundare și a ulițelor
 3. Pod peste Râul Tutova, spre satul Semenea
 4. Poduri și podețe accesibile pe toate căile de acces

SPRIJIN PENTRU LOCUITORI

 1. Microbuze pentru deplasarea locuirorilor din satele componente  către Dragomirești
 2. Achiziționarea de pubele și construirea mai multor platforme  pentru gunoiul menajer
 3. Sprijinirea investitorilor locali
 4. Atragerea de investitori în comună în vederea creării de locuri de muncă
 5. Rețele Wi – fi în toate satele
 6. Deschiderea unei stații PECO
 7. Extinderea rețelelor electrice acolo unde s-au construit case și sprijinirea celor fară posibilități pentru conectarea la rețeaua electrică
 8. Sprijinirea locuitorilor vârstnici

CULTURĂ, CULTE

 1. Construirea Căminului Cultural Dragomirești și modernizarea celor existente
 2. Deschiderea Bibliotecii Comunale Dragomirești și modernizarea acesteia
 3. Crearea unui ansamblu de dansuri și sprijinirea Fanfarei de la Doagele  pentru a participa la festivaluri naționale și internaționale
 4. Sprijinirea bisericilor din comună
 5. Sprijinirea tuturor organizațiilor și cultelor din comună

 SPRIJIN PENTRU TINERI

 1. Acordarea de burse elevilor care învață la școlile din comună
 2. Acordarea de burse studenților  care au învățat la școlile din comuna Dragomirești și au domiciliul în comuna Dragomirești
 3. Atribuirea de teren gratuit tinerilor  care doresc să-și construiască o locuință

Reporter: Care sunt atuurile dumneavoastră în faţă celorlalţi candidaţi? De ce ar trebui să vă voteze oamenii din comună?

Constantin Turcu: Sunt  capabil să realizez dezvoltare acomunei, sunt cinstit, îmi place să ajut oamenii, vreau să arăt oamenilor că și în comuna Dragomirești SE POATE. Am experiență în management, am scris proiecte cu finanțare europeană și am fost membru în echipele de proiect în mai multe proiecte europene. Am făcut performanță în conducerea liceului (de fiecare dată ne-am clasat în primele zece licee din județ ca și promovabilitatre la bacalaureat. Elevii școlii au  obținut premiul I, II,  III la faza națională a olimpiadelor școlare.

Vreau să fac din comuna Dragomirești o comună modernă,  de care să fie mândri, primăria Dragomirești să sprijine orice locuitor atunci cînd acesta are nevoie, având în vedere că cea mai importantă resursă este OMUL. De aceea principala mea investiție va fi în OAMENI și în nevoile lor.

Am acceptat fara ezitare  această candidatură  din convingerea că este o șansă  pentru a-mi pune energia și priceperea pentru modernizarea comunei Dragomirești.

Am pornit pe acest drum  nu pentru a ocupa o funcție  ci pentru că îmi doresc o comună modernă, în care oamenii să se simtă în siguranță, să beneficieze de facilități  și  să fie sprijiniți de primărie în rezolvarea oricărei probleme .

E timpul să arătăm că și la Dragomirești se poate. E timpul să nu mai spunem cetățenilor că  nu se poate, că nu avem bani, că vom vedea cum rezolvăm.  A venit momentul să spunem clar: SE POATE.  Si se poate. Un primar care nu poate, nu trebuie să fie la Primărie.

Vin la primărie pentru a face lucrurile să meargă. Vin cu forțe proaspete și  hotărâre, cu o echipă de consilieri pregătită, competentă, și dornică de a veni în sprijinul locuitorilor, o echipă care nu vrea nimic pentru ea, ci pentru dumneavoastră.

Reporter: Aveți un mesaj pentru alegători?

Constantin Turcu: Doresc să transmit locuitorilor comunei Dragomirești întreaga mea prețuire și să-i invit  să fie alături de mine și de echipa noastră de consilieri pentru a da comunei Dragomirești o echipă bine pregătită și eficietă pentru o comună modernă și europeană.

(Material de propagandă electorală executat de SC REAL4MEDIA SRL la comanda PNL Vaslui. Cod mandatar: 21200012)