Primarul municipiului Huși către o consilieră liberală: ”Bă nesimțito,bă!”. PNL Vaslui cere scuze publice

”-Pe mine nu m-a dat nimeni afara!

-Nu încă

 -Nuu…V-au dat pe dumneavoastră!

-Ce prost sunteți!

-Bă nesimțito, bă! Ești femeie bătrână, cu părul alb! Tu crezi că eu nu știu ce s-a întâmplat în BRD?!

-Eu pentru chestia asta te dau în judecată!

-Du-te-n …”

Dialogul de mai sus a avut loc miercuri, 13 septembrie,  în ședința extraordinară a Consiliului Local al municipiului Huși unde, pe fondul unei contradicții referitoare la un subiect aflat pe ordinea de zi, Ioan Ciupilan, primarul Hușului, s-a certat ca  la ușa cortului cu o consilieră locală PNL, Cătălina Popa.  Discuția a degenerat, iar cei doi au ajuns să își arunce cuvinte grele. După ce primarul Ioan Ciupilan a acuzat-o pe consiliera Popa că este ”cel mai slab consilier pe care l-a avut vrodată CL Huși” și că a fost data afara de la BRD, aceasta  a reacționat: ”Ești un prost!”. Spiritele s-au încins, au urmat cuvinte grele, finalizate cu ieșirea primarului din sala de ședințe, nu înainte de a-i spune consilierei”animala dracului”.

Aseară, conducerea PNL Vaslui a convocat o conferință de presă în cadrul căreia reprezentanții partidului și-au exprimat indignarea față de atitudinea primarului Ioan Ciupilan, solicitându-i acestuia csă îi exprime scuzele de rigoare, în mod public.

”Este incredibil ce s-a petrecut astăzi în şedinţa de Consiliul Local Huşi! La ora 8,00 a avut loc o întrunire a consilierilor, în care ar fi trebuit dezbătute probleme ce ţin de extinderea reţelei de gaze naturale. Deranjat de o întrebare firească, precum cea în care i se solicită să spună pe care străzi sunt probleme, primarul Ciupilan a jignit într-un mod josnic, suburban, o doamna consilieră, care a avut curajul să-i ceară o simplă lămurire. Multe i s-au îngăduit, probabil, de-a lungul timpului acestui om, de vreme ce a ajuns să uite complet de bunul-simt, de elementară decentă a funcţiei de primar şi de cadrul oficial al Consiliului Local, având o reacţie atât de grosolană. Să ajungă să spună dansul unei femei, oricine ar fi ea, persoană cu statut social sau un simplu cetăţean al municipiului Huşi, “babă”, “nesimţită”, “animală dracului”, “proastă”? Şi nu oriunde, ci chiar într-o şedinţa publică de Consiliu Local? Să minţi, acuzând un om integru, profesionist în domeniu bancar, cu fabulaţii pline de invective şi răutate? Să nu ţii cont de vârstă, de respect, de decentă minimă sau de orice aspect care face diferenţa între instituţia fundamentală a administraţiei locale şi propria curte, în care te poţi manifestă cum pofteşti? E mult prea mult…”, a afirmat Nelu Tătaru, președintele PNL Vaslui.

 

În cadrul conferinței de presă acesta a susținut că există o tendință a PSD de a nu lăsa consilierii locali din opoziție să se exprime în cadrul ședințelor.

”Cer public să se răspundă de ce nu se validează consilierul local de la Bârlad, de ce nu se validează cei doi consilieri locali de la Zorleni, de ce această atitudine, total ileagală”, a spus Nelu Tătaru.

 

Preyentă la conferința de presă, Cătălina Popa a afirmat că a afirmat că în CL Huși ”există o strategie de intimidare, umilire, jignire, a tuturor celor care încearcă să ridice probleme sau să semnaleze erori de ordin material sau legislativ, în proiectele de hotărâre discutate. Regret că astăzi nu am avut  puterea de a ignora jignirele primarului Ioan Ciupilan”, a spus consiliera. Aceasta s-a declarat jignită nu doar de invectivele folosite de primar, ci și de acuzațiile cu referire la activitatea sa profesională. ”Vreau vsă spun că am avut o activitate profesională impecabilă și pot demonstra oricând că am ieșit la pensie cu capul sus”, a afirmat aceasta, susținând că îl va da în judecată pe primar, solicitându-i daune morale.

”Dăm, încă o dată, dovadă de lucruri care nu fac cinste județului Vaslui”, a concluzonat Cristinel Rusu, primvicepreședintele PNL Vaslui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.