Peste 500 de bicicliști, la cel mai mare eveniment de ciclism din Vaslui (galerie foto)

Și-au lăsat mașinile în garaj, și-au luat copiii și bicicletele și au militat pentru mișcare și pentru un mediu mai curat. Este vorba de aproximativ 500 de bicicliști din Vaslui, care s-au adunat astăzi în Centrul Civic al orașului la primul eveniment ciclist din acest an,  initulat generic ”Vasluiul pedalează”,  organizat  de  Serviciul Rutier al Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, Clubul de Ciclism și Primăria Vaslui. Evenimentul a debutat cu un moment muzical susținut deGrupul  DU-BA Weels&Music. Reprezentanții Serviciului Rutier al IPJ Vaslui, Sergiu Nicolae Anton  și Anca Ranghiuc, au vorbit celor prezenți despre cum s-a născut ideea acestui eveniment, dar și despre  principalele reguli de prevenire a accidentelor rutiere pentru bicicliști.

La startul pentru turul ciclistic s-au înscris aproape 400 de participanți, de toate vârstele. Traseul propus de organizatori a fost de 8 km, cu plecare din Centrul Civic – str. Ștefan cel Mare- str. Traian- str. Donici- str. Victoriei – str. Ștefan cel Mare (până la Silver Mall) și retur, pe str. Ștefan cel Mare, până în Centrul Civic.  În paralel, în Centrul Civic s-a desfășurat un concurs pentru micii bicicliști, la care au participat peste 100 de copii.

Manifestarea a continuat cu o acțiune de primă înmatriculare a bicicletei,  acțiune prin care s-a realizat un registru în care fiecare și-a putut înscrie bicicleta, primind în schimb un sticker rezistent, ca măsură de siguranță în caz de furt. S-au oferit lecții de mers pe bicicletă pentru copii și pentru adulți, au fost distribuite pliante despre regulile de circulație și pliante despre beneficiile practicării ciclismului și a fost organizată o tombolă cu premii oferite de sponsori.  Toți bicicliștii au primit diplome de participare.

”S-a demonstrat, încă o dată, că Vasluiul poate, si face lucruri frumoase. Pentru acest eveniment, Vasluiul Pedalează, am pornit acum două săptămâni la drum, la inițiativa domnului comisar de politie Sergiu Anton, Șeful Serviciului Rutier din IPJ Vaslui, cu gândul sa facem o acțiune pentru a spori siguranța bicicliștilor in trafic. A fost o mana întinsă căreia noi, Clubul de Ciclism Vaslui, i-am răspuns cu drag si implicare, adăugând mai multe activități pe parcursul pregătirilor. Pregătirile nu au fost foarte dificile si am mizat pe o prezență mare având in vedere numărul de vasluieni care folosesc bicicleta,  însă nicidecum nu ne așteptam la o prezență așa masivă: aproximativ 500 de bicicliști de toate vârstele. Credem că mesajul nostru o să ajungă la cat mai mulți vasluieni si la autorități și împreună o să reușim să facem un oraș mai sportiv, mai curat si mai sănătos promovând mersul pe bicicletă. Pentru că, să nu uită,m, o bicicletă în plus înseamnă o mașină în minus, un aer mai curat, mai sănătos. De o mare importanță a fost faptul că sponsorii, cărora le mulțumim, ne-au fost alături și am putut organiza bine evenimentul. Mulțumim foarte Primăriei Vaslui si IPJ Vaslui pentru ca ne-au fost alături. Iar colegilor de la Clubul de Ciclism Vaslui, care au fost harnici ca niște albinuțe, jos pălăria!Am lucrat eficient în echipă și doar împreună  am reușit.”, ne-a spus Ioan Crețu, reprezentant al Clubului de Ciclism Vaslui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.