Primăria Vaslui va amenaja locuri de joacă pentru copiii cu dizabilități

Primăria municipiului Vaslui va amenaja în perioada următoare locuri de joacă pentru copiii cu dizabilități. Acestea vor fi amplasate în parcurile de joacă deja existente în oraș, astfel încât și copiii cu nevoi speciale să se poată juca în aer liber.

‘Practic este o obligativitate pentru administrația locală de a asigura în parcurile de joacă pentru copii, elemente specifice pentru copiii cu nevoi speciale. După ce se va stabili câștigătorul licitației pentru mobilierul urban din oraș, categorie la care intră și elementele specifice pentru parcurile de joacă, vom stabili cu exactitate parcurile în care vom amplasa aceste locuri pentru copiii cu dizabilități. Totul se va face în funcție de analiza celor de la Direcția de Asistență Socială din cadrul primăriei, care monitorizează acești copii și care știu exact unde este mai mare nevoie de astfel de locuri de joacă’, a declarat, pentru AGERPRES, primarul municipiului Vaslui, Vasile Pavăl.

Edilul a recunoscut că, în general, autoritățile acordă o prea mică atenție persoanelor cu nevoi speciale, lucru care trebuie să se schimbe. ‘Aceste persoane au nevoie de sprijinul nostru, au dreptul la o viață normală. În mod nedrept, persoanelor cu dizabilități li se acordă prea puțină atenție, iar acest lucru ar trebui să se oprească’, a mai spus Pavăl.

Directorul General al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui, Ionel Armeanu Ștefănică, a salutat inițiativa primăriei.

‘Mă bucur că autoritățile locale s-au gândit la copiii cu nevoi speciale, care au fost neglijați până acum. Sunt orașe mari în România care nu au astfel de locuri de joacă pentru copiii cu dizabilități și dacă s-ar reuși la Vaslui amenajarea unor astfel de locuri, ar fi ceva extraordinar’, a spus Ionel Armeanu Ștefănică.

La nivelul județului Vaslui sunt peste 2.600 de copii cu dizabilități, dintre care aproximativ 800 sunt înregistrați în municipiul reședință.

Sursa: AGERPRES

One thought on “Primăria Vaslui va amenaja locuri de joacă pentru copiii cu dizabilități

  • 2 martie 2016 la 22:25
    Permalink

    PRIMARIA AR FACE BINE SA AMENAJEZE SPATII PENTRU GUNOIUL MENAJER .LANGA CENTRUL BUCURIA PUBELELE SUNT INSIRATE PE STRADA FARA SPATIU FARA NIMIC , SUNT CURIOASA CUM SE VOR JUCA COPIII IN PARC, MIROSUL INGROZITOR DE PE VARIANTA SI DE LA GUNOIUL INSIRAT PE TOATA STRADA TE FACE SA STAI INCUIAT IN CASA .

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.