Prezent la Vaslui, premierul Florin Câțu a ignorat delegația primarilor PSD, veniți să își exprime doleanțele legate de problemele bugetare din teritoriu

Premierul României, Florin Cîţu, a fost întâmpinat la Vaslui de o delegaţie formată din zeci de primari şi parlamentari social-democraţi, condusă de preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Vaslui, Dumitru Buzatu. Membrii PSD Vaslui au venit cu o serie de documente în care au explicat că se confruntă cu probleme financiare, din cauza modului în care a fost adoptat bugetul de stat pe anul în curs, solicitând o rectificare bugetară. Premierul i-a ignorat total pe reprezentanții administrației locale, răspunzând doar la întrebările presei. 

Premierul Florin Cîțu,  aflat la doar câțiva metri de președintele Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu, însoțit de ambii vicepreședinți ai Consiliului Județean, de 63 de primari, de parlamentarii PSD Vaslui și zeci de consilieri locali și județeni, a ignorat total grupul prezent, refuzând să le asculte doleanțele și să primească documentațiile, prin care fiecare UAT îi aducea la cunoștință disperarea prin care trece din punct de vedere financiar.
„Dorim să-l vedem pe premier şi dacă e posibil, să-i înmânăm câteva documente legate de nevoile administraţiei publice locale din judeţul Vaslui, la care a făcut referire de câteva ori. Am convocat astăzi o întâlnire a primarilor de toate culorile politice, pentru a discuta aspecte legate de trecerea celor şase luni de execuţie bugetară şi nevoia unei rectificări, sigur, în limita posibilităţilor în care gestiunea actualului Guvern o oferă, dar în mod cert avem nevoie de aceste lucruri şi mai ales avem nevoie ca premierul României să cunoască dorinţele noastre, pentru că nu şi-a manifestat dorinţa de a sta de vorbă cu noiE un lucru nemaiîntâlnit să vii într-un judeţ şi să nu doreşti să discuţi măcar zece minute cu reprezentanţii administraţiilor publice locale de nivel comunal, orăşenesc, municipal sau cu cei ai Consiliului Judeţean”, a spus Dumitru Buzatu, preşedintele CJ Vaslui. Acesta avusese anterior o discuție cu cei prezenți, rugându-i ca întâlnirea să se desfășoare în condiții normale, civilizate, limitate strict la exprimarea situației administrative a județului. 

Deși atitudinea pașnică a grupului de primari prezenți a fost mai mult decât evidentă, premierul în exercițiu, venit la Vaslui doar să susțină candidatura lui Nelu Tătaru la președinția PNL,  nu le-a aruncat nici măcar o privire.  La întrebările presei, acesta a spus totuși că reprezentanții Consiliului Județean și cei ai primăriilor se pot duce oricând la Guvern pentru a discuta problemele din teritoriu.

„Îi aştept oricând, oriunde, îi aştept să vorbim la Guvern dacă au nevoie. Eu sunt deschis să discut cu primarii de la toate partidele. Aici este vorba de investiţii pentru comunităţi. Dacă există proiecte pe care le susţin şi vor să discutăm la Guvern, cu mare plăcere îi aştept. A fost un buget la începutul anului, chiar şi anul trecut când eram la guvernare, ţin minte că a fost un amendament făcut în Parlament de PSD, pe care nu l-am contestat, în care se dădeau bani către consiliile judeţene şi cea mai mare sumă ajungea la Vaslui, nu am acum cifra. În acelaşi timp, dacă sunt proiecte neterminate deşi la Vaslui, din ce ţin eu minte, în ultimii opt ani de zile PSD a fost la guvernare, ar trebui să se uite pentru problemele pe care nu le-au rezolvat până acum şi acolo. Dar eu sunt deschis să discut, îi aştept la Guvern”, a spus Florin Cîţu.

Situația a fost, cumva, salvată de alți doi lideri PNL: Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava și Florin Roman, vicepreședinte PNL. Aceștia au stat de vorbă cu delegația condusă de șeful județului, Dumitru Buzatu, au preluat documentația și au promis că celor care doresc, le vor programa o întâlnire cu premierul Florin Cîțu.

Dumitru Buzatu a spus că nu i s-a părut normal că premierul i-a ignorat pe membrii delegaţiei, dar şi-a manifestat speranţa că acesta va trata totuși cu seriozitate problemele menţionate în memoriile transmise.