ITP fals, pentru 300 de euro

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albița — ITPF Iași au depistat un bărbat care a prezentat la controlul de frontieră documente false pentru autoturismul pe care îl conducea.
În data de 24 ianuarie., în jurul orei 05.00, pe sensul de intrare în țară din PTF Albița, județul Vaslui, Stanislav M, în vârstă de 33 de ani, din Republica Moldova, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control pentru trecerea frontierei, conducând un autoturism marca Jeep, înmatriculat în Bulgaria.
Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor care atestă efectuarea inspecției tehnice periodice, lucrătorii vamali au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au stabilit că atât certificatul cât și talonul nu îndeplinesc condițiile de formă și fond ale unor documente autentice, fiind falsuri.
Cu privire la cele constatate, Stanislav M. a declarat că în luna octombrie 2015 a procurat documentele prezentate la control de la trei cetățeni din Republica Moldova, contra sumei de 300 de euro. Bărbatul a mai declarat că nu are cunoștință despre faptul că documentele sunt false.
În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de uz de fals.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.