Poliţia rutieră, cu ochii pe taximetriştii neautorizaţi

Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui au desfăşurat în această dimineață o acţiune în vederea identificării persoanelor care efectuează activităţi de taximetrie fără a avea autorizaţie în acest sens, dar și pentru crearea unui climat de disciplină în rândul conducătorilor auto care desfăşoară acest tip de transport.

Polițiștii au oprit și controlat conducătorii mai multor autovehicule destinate transportului de  persoane și mărfuri pe raza orașului Negrești și a comunelor arondate. În cazul a 6 dintre autovehiculele controlate, care aveau capacitate de 8+1 locuri,  nu exista documentația necesară efectuării acestui tip de transport. Pentru fiecare autovehicul exista un echipaj de conducători auto, format din 2 sau 3 persoane. Polițiștii au legitimat și identificat peste 35 de pasageri ai acestor autovehicule, care aveau ca destinație Marea Britanie, Germania și Italia.

Conducătorilor auto li s-au adus la cunoștință prevederile art. 7 şi 8 din Legea 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere (art. 7    „transportul în regim de taxi sau transportul în regim de închiriere se poate executa numai de transportatori autorizaţi”; art. 8 „autorizaţia de transport se eliberează de către autoritatea de autorizare pe durată nedeterminată şi este valabilă cu condiţia vizării acesteia la fiecare 5 ani de către aceasta, odată cu verificarea îndeplinirii condiţiilor care stau la baza emiterii unei astfel de autorizaţii”).

De asemenea, conducătorii auto depistați rămân în atenția poliției. În cazul în care aceștia vor mai efectua transport public de persoane contra cost, fapta constituie contravenție, sancționată cu amendă de la 1.000 lei la 5.000 lei și suspendarea dreptului de utilizare a autoturismului respectiv pentru 6 luni.

Totodată, polițiștii au avertizat pasagerii asupra riscurilor la care se expun în momentul în care aleg să călătorească cu astfel de mijloace de transport, neautorizate. De asemenea, aceștia le-au adus la cunoștință drepturile pe care le-ar avea în calitate de clienți-pasageri ai unor autovehicule tip taxi, de care nu beneficiază dacă apelează la astfel de mijloace de transport.

Prin această acțiune s-a avut în vedere diminuarea nivelului de victimizare a populației prin accidente rutiere și impunerea unui climat de siguranță prin depistarea persoanelor care practică ilegal activitate de taximetrie (mai ales în curse internaționale).

Polițiștii rutieri vor continua acest tip de acțiuni, pentru creșterea siguranței în trafic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.