Vijelia din cursul nopţii a făcut ravagii: peste 10.000 locuinţe au rămas fără energie electrică

Zeci de localităţi din judeţ au fost afectate de furtuna şi ploile de cursul nopţii trecute. La prima oră a dimineţii, 10.192 de abonaţi ai Delgaz Grid nu aveau energie electrică. La această oră în teren se află şapte echipaje de intervenţie, care încearcă remedierea defecţiunilor în cel mai scurt timp.

Cea mai afectată a fost zona de sud a judeţului: Vutcani, Roşieşti, Banca, Fruntişeni , Griviţa, etc.

“Furtunile de noaptea trecută, însoţite de descărcări electrice şi ploi puternice au produs numeroase avarii în sistemul de distribuţie, fiind afectate în special elemente de izolaţie şi conductoare electrice, precum şi elemente de suport şi susţinere ale acestora, cel mai frecvent în urma căderii de vegetaţie peste reţelele electrice.

La acest moment mai sunt nealimentate 40 localităţi din judeţele Bacău (15), Neamţ (3), Suceava (3) şi Vaslui (19).

Echipele companiei noastre şi ale contractorilor lucrează în continuare pentru remedierea avariilor din sistemul de distribuţie, precum şi a deranjamentelor individuale şi colective.

Întrucât unele conductoare sunt rupte şi există riscul să ajungă pe suprafaţa solului, Delgaz Grid atrage atenţia asupra pericolului de electrocutare şi arsuri pe care le reprezintă  conductoarele pentru persoanele aflate în vecinătatea acestora.”, se arată într-un comunicat emis în această dimiuneaţă de Delgaz Grid.

Agenţia Naţională de Meteorologie a emis astăzi noi avertizări. , pentru intervalul 2 iulie, ora 20.00 – 3 iulie, ora 23.00., de  instabilitate atmosferică deosebit de accentuată, ploi însemnate cantitativ
otrivit acesteia, în cursul nopții de duminică spre luni (2/3 iulie) și pe parcursul zilei de luni, judeţul Vaslui se va afla sub Cod Galben. Temporar instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se vor înregistra, în intervale scurte de timp sau prin cumulare, cantităţi de apă în general între 25 și 50 l/mp.

 Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza informaţiile în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.