Petarde confiscate de polițiștii bârlădeni

Poliţiştii bârlădeni au ridicat în vederea confiscării peste 2.300 petarde deținute fără drept de doi bărbați care încercau să le comercializeze. Pe numele celor două persoane au fost întocmite dosare de cercetare penală în conformitate cu prevederile Legii 126/1995 privind regimul materiilor explozive.

Poliţiştii Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui continuă acţiunile pentru prevenirea evenimentelor negative generate de nerespectarea legislaţiei privind obiectele pirotehnice.

Astfel, polițiștii bârlădeni împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Vaslui l-au depistat în flagrant, pe strada Ștefan cel Mare din municipiul Bârlad, pe F. Viorel, în vârstă de 47 ani, din comuna Puiești care transporta cu un autoturism 2033 de petarde. Bărbatul achiziționase petardele de pe raza municipiului Bârlad cu intenția de a le comercializa ulterior.

De asemenea, polițiștii bârlădeni l-au depistat în flagrant, în zona Pieții „Sfântul Ilie” din municipiul Bârlad, pe I. Gheorghe, în vârstă de 61 ani, din aceeași localitate care intenționa să comercializeze fără drept 360 de petarde.

Pe numele celor doi bărbați au fost întocmite dosare de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, faptă pedepsită cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

Reamintim faptul că prin acţiunea „FOC DE ARTIFICII”, Poliţia Română urmăreşte prevenirea, identificarea şi combaterea evenimentelor negative generate de nerespectarea prevederilor legale care reglementează deţinerea, comercializarea, importul, depozitarea şi folosirea articolelor pirotehnice de către persoanele fizice şi juridice în perioada sărbătorilor de iarnă 2015/2016.

Toate articolele pirotehnice sunt imprevizibile şi periculoase. Folosirea lor necesită control şi supraveghere, dar şi responsabilitate sporită în ceea ce ţine de respectarea condiţiilor esenţiale de securitate.

Polițiștii recomandă părinţilor să supravegheze copiii cu atenţie, deoarece aceştia pot fi expuşi incidentelor survenite în urma folosirii necorespunzătoare a obiectelor de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.