Hoț de meserie, reținut de polițiști

Un bărbat din Drânceni a fost reținut de către poliţiştii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Huși, pentru săvârșirea mai multor infracțiuni de furt calificat. 

 Polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Huși au probat activitatea infracțională a unui bărbat în vârstă de 43 de ani, din Drânceni, județul Vaslui, bănuit de comiterea mai multor infracțiuni de furt calificat.

În urma cercetărilor efectuate,  polițiștii hușeni au stabilit faptul că, în perioada decembrie 2019 – ianuarie 2020, bărbatul ar fi pătruns prin efracție în mai multe locuințe și dependințe de pe raza localității Drânceni, județul Vaslui, ocazie cu care a sustras diverse obiecte casnice, electrocasnice, bunuri de valoare și unelte, în valoare de peste 7.000 lei. Prejudiciul a fost recuperat integral, fiind restituit persoanelor vătămate.

În data de 24 februarie a.c., bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de astăzi acesta a fost prezentat Judecătoriei Huși, care a dispus arestarea sa preventivă pentru 30 de zile. Cercetările sunt continuate de către polițiști, în vederea probării întregii activități infracționale a bărbatului.

Pentru a nu deveni victima furturilor din locuință, Inspectoratul de Poliție Județean Vaslui vă transmite câteva recomandări :

  • Încuiați ușile și ferestrele atunci când plecați de acasă, chiar dacă lipsiți pentru scurt timp;
  • Montați încuietori și lacăte solide la ușile și porțile de acces în locuință/gospodărie/anexe;
  • Nu permiteți, sub niciun motiv, accesul persoanelor necunoscute în curte/locuințe;
  • Stabiliți și mențineți relații bune cu vecinii. Ei pot recunoaște și semnala prezența unor răufăcători în curtea dumneavoastră;
  • Asigurați-vă că gospodăria este iluminată pe timp de noapte. Un sistem de iluminare cu senzori de mișcare este foate eficient;
  • Nu păstrați în casă sume importante de bani și nu faceți publice valorile pe care le dețineți în locuință;