Printează acest articol Printează acest articol

Cisternă cu 27 de tone de motorină, răsturnată

În cursul acestei dimineţii, în jurul orelor 0407, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ,,Podul Înalt” al judeţului Vaslui a fost alertat pentru a interveni la un accident de circulaţie rutieră cu implicare de încărcături periculoase / explozive.

Patru autospeciale de stins incendii cu apă şi spumă, o autospecială de descarcerare, o freză multifuncţională, o ambulanţă SMURD tip B2 şi două autospeciale de primă intervenţie şi comandă de la Detaşamentele de pompieri Vaslui, Bârlad şi de le Secţia Huşi s-au deplasat în localitatea Chersacosu a comunei Drânceni, pe Drumul European 581, pentru a interveni la un accident rutier care implica o autocisternă ieşită în decor, răsturnată pe o parte, care transporta aproximativ 27 de tone de combustibil – motorină. În urma accidentului, nu s-au înregistrat victime, dar autoocisterna prezenta scurgeri de motorină.

Pe parcursul intervenţiei s-au asigurat atât măsuri de prevenire şi stingere a incendiilor în funcţie de riscul pe care îl prezenta încărcătura periculoasă / explozivă, cât şi pe timpul transvazării motorinei într-o altă autocisternă.

Intervenţia a durat mai mult de opt ore şi a fost condusă de către inspectorul şef şi grupa operativă a ISUJ Vaslui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.