Peste 150 de polițiști la muncă de Crăciun, pentru siguranța vasluienilor

Peste  150 de poliţişti ai Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui vor fi la datorie, suplimentar față de dispozitivul curent,  pentru ca sărbătoarea Crăciunului să fie petrecută în liniște și siguranță.

 Poliţia Română este la datorie, în serviciul comunităţii, în perioada Crăciunului, pentru asigurarea ordinii şi siguranţei publice, protejarea patrimoniului, a drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor.

Cei peste 150 de poliţişti ai Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui, care vor acționa suplimentar faţă efectivul curent de ordine şi siguranţă publică, au ca prioritate prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor şi intervenția rapidă atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale.

Poliţiştii angrenaţi suplimentar fac parte din structurile de ordine publică, poliție rutieră, transporturi, investigaţii criminale, investigarea criminalității economice, luptători de intervenţie rapidă şi poliţişti de la arme, explozivi şi substanţe periculoase. De asemenea, peste 60 de patrule de siguranţă publică vor acționa, zilnic, pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale.

Totodată, pentru prevenirea evenimentelor rutiere negative și asigurarea fluenței traficului rutier, polițiștii vor folosi 21 de autospeciale, dintre care 7 dotate cu aparate de monitorizare a traficului și înregistrare a vitezei de deplasare a vehiculelor. Poliţiştii de la transporturi vor patrula, zilnic, pe trenurile de călători, precum şi în staţiile şi triajele de cale ferată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.