Persoane izolate, salvate de pompieri

Două echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ,,Podul Înalt” al judeţului Vaslui au intervenit cu o autofreză multifuncţională şi cu o autoşenilată pentru salvarea a trei persoane rămase izolate în localitatea Arsura.

S-a intervenit pe un segment al drumului judeţean DJ 284, dintre localităţiile Ghermăneşti şi Arsura, unde o ambulanţă a fost  solicitată să preia două persoane, care necesitau dializă, iar o alta fiind solicitată să acorde asistenţă medicală unei persoane cu colică renală şi hipertensiune. Ambele mașini nu puteau avansa mai departe, deoarece au râmas înzepezite. S-a acţionat cu o  autofreză de la Secţia de pompieri Huşi şi o autofreză de la Drumuri judeţene, pentru degajarea drumului, facilitându-se astfel accesul ambulanţelor la persoanele rămase izolate, precum şi transportarea acestora în siguranţă la spital.

În sprijin a fost prezentă şi o autoşenilată pentru salvare, a Detaşamentului de pompieri Vaslui, aceasta având o capacitate mărită de trecere, fiind pregătită să intervină în cazul că nu se putea evacua zăpada de pe drumul de acces în localitate.

Concomitent, s-au întreprins şi acţiuni de deszăpezire şi de verificare a viabilităţii drumurilor ocolitoare care permit accesul în localitate..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.