Pericol de explozie, în zona Proxima Shopping Center

O cisternă încărcată cu 10 tone de GPL a fost oprită în trafic la intrarea în municipiul Vaslui, în apropierea fostului complex comercial Proxima Shopping Center (Interex), după ce s-au constatat scurgeri de gaz, ca urmare a defectării unui robinet.

În cursul zilei de astăzi, în jurul orei 12.30, pompierii militari din cadrul Detaşamentului Vaslui au fost solicitaţi să intervină, în municipiul Vaslui, strada Decebal, pentru asigurarea măsurilor de prevenire şi stingere a incendiilor la o autocisternă încărcată cu aproximativ 10.000 litri GPL., ce prezenta scurgeri de combustibil pe la vana centrală a instalaţiei de alimentare a cisternei.

La faţa locului s-a deplasat autospeciala de lucru cu apă şi spumă de la Punctul de lucru Casa Armetei, cu patru subofiţeri. Scurgerile de combustibil au fost oprite de către conducătorul auto-reprezentantul firmei transportatoare. La faţa locului s-a deplasat o altă cisternă, în vederea efectuării transvazării combustibilului. Pompierii militari au rămas la faţa locului până la încheierea operaţiunilor de transvazare.

Nu a fost necesară evacuarea populaţiei din zona respectivă, având în vedere faptul că scurgerile de combustibil se manifestau doar din conductele aferente instalaţiei  de alimentare, neexistănd şi scurgeri din cisterna propriu-zisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.